כ"ב כסלו התשפ"ה
23.12.2024

ביטוח נסיעות לחו"ל • המדריך המלא

רגע לפני שאתם מחליטים לטוס לחו"ל, חשוב מאוד שתקראו את המדריך הזה • חנוך הירשוביץ, מנכ"ל הירשוביץ פיתרונות, מגיש את כל מה שאתם צריכים לדעת בטרם תרכשו ביטוח נסיעות

ביטוח נסיעות לחו"ל • המדריך המלא
פלאש90

מהו למעשה ביטוח נסיעות? זהו ביטוח שמהווה ערובה לכך שבמקרה שחס וחלילה תיקלעו בעת שהותכם בחו"ל לאירוע בו תזדקקו לשרות רפואי לא עלינו ולא עליכם, כגון תאונת דרכים, התקפת לב, או אפילו חום, כאבי גרון ועוד, תוכלו לממן את ההוצאות הרפואיות שיהיו לכם. יחד עם זאת, כתוספת, מכסה הביטוח גם אובדן וגניבה של כבודה ועוד אי אילו דברים לפי הרשום בפוליסה.

האמת היא ש-99.9% מהטסים לחו"ל רוכשים ביטוח נסיעות. המודעות לביטוח הזה גדלה מאוד במהלך השנים ואין כמעט מי שמעלה בדעתו לנסוע ללא ביטוח נסיעות מאיזה סוג שהוא. אבל מעטים מאוד יודעים בכלל מה כולל הביטוח ועד כמה חשוב לרכוש אותו בתשומת לב מירבית. חוסר הידיעה עלול לגרום במקרים מסוימים של תרחישים בריאותיים שאינם מכוסים בפוליסות הנסיעות, לנזק והוצאות שעלולים להסתכם במאות אלפי שקלים!

עד כמה שזה יישמע מוזר, ישנם שורה ארוכה של ביטוחי נסיעות שאינם מכסים הוצאות בריאותיות שונות של מבוטחיהם. לא בגלל הפוליסות. בגלל המובטחים שאינם טורחים לקרוא אותן ולשאול את השאלות הנכונות והחיוניות.

הנה כמה מילים על חוסר המודעות. הידעתם שבמקרה של מחלה או תאונה בחו"ל, עלול הנוסע להיקלע להזדקק לחילוץ, לאשפוז בבית חולים, לקבלת טיפול רפואי, לניתוחים או לתרופות יקרי ערך, שעלותם יכולה להגיע לעשרות ואף למאות אלפי דולרים. לעתים, אם מדובר במדינה שבה שירותי הרפואה אינם מן המתקדמים, יש צורך בפינוי אווירי לארץ שעלותו גבוהה מאוד. ועכשיו, עם יד על הלב. בדקתם שאתם מכוסים? בדקתם שביטוח הנסיעות שרכשתם אכן הותאם לצרכים שלכם ושהוא מכסה אתכם בצורה אופטימאלית?

לפני הכל; מתאים לכם?

ביטוח נסיעות לחו"ל מאפשר פתרונות מגוונים לנוסעים לחו"ל, בהתאמה אישית, כגון רקע רפואי, טיולי סקי, נסיעות עסקים, אשפוז ועוד. כמו בכל מוצר ביטוח, תמיד חשוב לוודא שהפוליסה מתאימה לצרכיכם. ולכן, קודם לרכישת הביטוח שאלו את עצמכם מספר שאלות: מה המצב הבריאותי שלכם? מהי מטרת הנסיעה? לאיזו מדינה מועדות פניכם? האם אתם סובלים ממחלות או מבעיות רפואיות כרוניות, חלילה? האם אושפזתם במחצית השנה האחרונה? אילו דברי ערך אתם מתכוננים לקחת? וכדומה.

נוסף על כך, כאשר אתם נוסעים למטרת פעילות אתגרית, ציינו זאת בפני הנציג ורכשו פוליסה המתאימה לפעילות. גם אם מטרת הנסיעה היא לצורך עבודה כגון שחיטה או השגחה במערכת כשרות, חובה לבדוק שהפוליסה מתאימה ומכסה את סוג העבודה.

ולמעשה, היכן לקנות?

לאחר שהבנתם שהפוליסה חייבת להיות מותאמת לצרכיכם. בואו נבדוק היכן מוכרים אותה. היום תוכלו למצוא את ביטוחי הנסיעות אצל כמה גורמים. בקופות החולים – שמתברר שאינן אלא צינור שיווקי של חברות הביטוח ולמרות שרבים סוברים בטעות כי כדאי לרכוש את הביטוח בקופת החולים שמודעת למצבנו הרפואי, אין שום קשר בין הנציג שמוכר את הביטוח ובין התיק הרפואי שלכם. לכן, ההנחה כי ביטוח בקופת חולים מעניק לנו כיסוי במקרה של החמרה למחלות קיימות מבלי שדיברנו על כך, או נתנו את הדעת לדבר, אינה אלא אשליה.

יתרה מזו. המפקח על הביטוח כבר "עלה על הבעיה" והודיע כי יאסור על קופות החולים לשווק ביטוח נסיעות, שכן יש כאן הטעיה של ציבור הלקוחות, גם אם היא לא מכוונת. אצל סוכני הנסיעות. שגם הם משמשים בסך הכל אמצעי שיווק בידי חברות הביטוח. או בחברות האשראי שברוב המקרים מעניקות את הביטוח בחינם. אך שם חייבים לבדוק בשבע עיניים את הפוליסה, כדי לדעת מה טיב הכיסוי שהן מעניקות.

לדוגמא: בחלק מהביטוחים של חברות האשראי מוגבלת עלותו של יום אשפוז ל-2,000-3,000 דולר. סכום כיסוי ההוצאות המרבי נע בין 300,000 לחצי מליון דולר, שכר מנתח מוגבל ל-15-20 אלף דולר ועוד. ההגבלות הללו עומדות למבוטח לא פעם לרועץ, שכן עלות יום אשפוז או ניתוח ברבות ממדינות העולם עלול להיות גבוה בהרבה מתקרת הכיסוי הזו.

וכמובן שניתן לרכוש את ביטוח הנסיעות במקום הכי טבעי - סוכני הביטוח, שחלקם הגדול מודע למגבלות של הפוליסה ויכול להתאים לכם פוליסה שתעניק את הכיסוי המקסימאלי המותאם לצרכיכם.

כמה זה עולה ואיך?

השאלה הזו מוזרה משום שאדם משקיע אלפי שקלים בנסיעה לחו"ל ומחפש לחסוך כמה דולרים במחירו של ביטוח הנסיעות. מחיר הביטוח נע ברוב המקרים בין דולר ל-3 דולר ליום שהייה בחו"ל. אך תודו שכדאי לשלם כמה דולרים נוספים על מנת לקבל שקט נפשי וכיסוי מלא לכל צרה שלא תבוא. כך שבעניין המחיר, במקום לתת את הדעת על הסכום, תנו את דעתכם לסעיפי הפוליסה ולהתאמתה לצרכיכם.

כאמור, המחיר נקבע לפי הצרכים שלכם ולפי מצבכם הרפואי והיקף הכיסוי שאתם מעוניינים בו, ולא מדובר ברכישה מסובכת למרות שהיא מחייבת בדיקה והתעניינות רצינית בפרטים הקטנים. כל התהליך עשוי להימשך בין מספר דקות למספר שעות ויש לכם פוליסה ביד.

כיסויים וצרות נוספות

ביטוח נועד להגן עליכם על כל צרה שלא תבוא. כפי שכבר נאמר לעיל. ייתכן שיהיה צורך בהטסה רפואית שעלותה עשויה להגיע לעשרות אלפי דולרים. אך לפעמים מדובר בדברים קטנים ומציקים. קחו למשל את תשלום ההשתתפות העצמית, שגורם לרבים לחשוב פעמיים בטרם יגישו תביעה על אובדן מצלמה בשווי של כמה מאות דולרים.

חנוך הירשוביץצילום: חנוך הירשוביץ
חנוך הירשוביץ

והנה עוד משהו שחייבים לבדוק היטב בטרם רוכשים ביטוח נסיעות. מדובר בסעיף "החמרה רפואית". דהיינו, הביטוח אינו מכסה מקרה של החמרה במצב רפואי. נניח שאדם חולה לב טס לחו"ל וחווה שם אירוע לבבי. הביטוח יתנער מהתשלום משום שמדובר בהחמרה של מצב רפואי קיים. גם אם המבוטח הקפיד לקחת את כל התרופות בזמן. אז מה עושים? רוכשים ביטוח גם לסעיף הזה. לא מדובר בהרבה כסף, אבל בהחלט מדובר בשקט נפשי.


הכותב הינו מנכ"ל "הירשוביץ פתרונות".


• המידע הינו לידיעה כללית בלבד ואין באמור משום חוות דעת, ייעוץ, המלצה, הנחיה או הצעה לבצע או להימנע מלבצע פעולות כלשהן.

• המידע האמור לא ישמש לקביעות החובות והזכויות ע"י תנאי הפוליסה או ככלי לפרשנות. התנאים המחייבים הם תנאי הפוליסה בלבד.
ביטוח נסיעות לחול חנוך הירשוביץ

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו התפרסמו 1 תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}