מתכון סתיו מנצח • דניס ברוטב תה ירוק
זה הזמן להצטייד במתכונים בניחוח חורפי • פילה דג דניס ברוטב תה ירוק לימונית ולואיזה בשילוב עלי תרד וחומוס • באדיבות מאיר רוזנברג - שף מלון רימונים גלי כנרת
- תמי גיל, בחדרי חרדים
- כ"ח תשרי התשע"ג
צילום: מאיר רוזנברג
החומרים לחמישה סועדים
1 ק"ג פילה דג דניס
2 כפות שמו זית
100 סמק יין לבן חצי יבש
כף מיץ לימון
כפית שום כתוש
מלח
פלפל לבן
250 גרם חמאה
חומרים לרוטב תה ירוק לימונית ולואיזה
2 כפות חליטת תה ירוק בטעם לימונית ולואיזה
2 כוסות מים
כף מיץ לימון
כף סוכר
כפית מלח
קורט כורכום
קורט פלפל לבן
2 כפות קורנפלור
חצי כוס מים
חצי כוס גרגרי חומוס (שהושרו 24 שעות במים)
כוס עלי תרד
אופן ההכנה לרוטב:
• חולטים את התה במים רותחים כ-10 דקות, לאחר החליטה מסננים את הנוזל.
• מוספים לנוזל את המיץ לימון, סוכר, מלח, פלפל ומרתיחם עוד כשתי דקות.
• מערבבים את הקורנפלור עם חצי כוס מים קרים ויוצקים לרוטב לקבלת הסמכה.
• מבשלים את גרגרי החומוס עד לריכוך מושלם, מסננים אותם ומוספים לרוטב.
• את עלי התרד נוסיף לרוטב ונמשיך לבשל את הרוטב עוד שתי דקות בחום נמוך.
אופן ההכנה לדג:
• משרים את הדג ביין, מיץ הלימון, שמן זית, מלח, פלפל והשום.
• מטגנים את הדג בחמאה (למי שאינם נוהגים לערב חלבי בדגים אפשר לטגן בשמן זית) משני צדדיו.
• להגשה: מניחים את הדג במרכז הצלחת ועליו מוזגים את הרוטב עם החומוס והתרד .
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות