כ' חשון התשפ"ה
21.11.2024

מתכון סתיו מנצח • דניס ברוטב תה ירוק

זה הזמן להצטייד במתכונים בניחוח חורפי • פילה דג דניס ברוטב תה ירוק לימונית ולואיזה בשילוב עלי תרד וחומוס • באדיבות מאיר רוזנברג - שף מלון רימונים גלי כנרת

צילום: מאיר רוזנברג
צילום: מאיר רוזנברג



החומרים לחמישה סועדים

1 ק"ג פילה דג דניס
2 כפות שמו זית
100 סמק יין לבן חצי יבש
כף מיץ לימון
כפית שום כתוש
מלח
פלפל לבן
250 גרם חמאה

חומרים לרוטב תה ירוק לימונית ולואיזה

2 כפות חליטת תה ירוק בטעם לימונית ולואיזה
2 כוסות מים
כף מיץ לימון
כף סוכר
כפית מלח
קורט כורכום
קורט פלפל לבן
2 כפות קורנפלור
חצי כוס מים
חצי כוס גרגרי חומוס (שהושרו 24 שעות במים)
כוס עלי תרד

אופן ההכנה לרוטב:

• חולטים את התה במים רותחים כ-10 דקות, לאחר החליטה מסננים את הנוזל.

• מוספים לנוזל את המיץ לימון, סוכר, מלח, פלפל ומרתיחם עוד כשתי דקות.

• מערבבים את הקורנפלור עם חצי כוס מים קרים ויוצקים לרוטב לקבלת הסמכה.

• מבשלים את גרגרי החומוס עד לריכוך מושלם, מסננים אותם ומוספים לרוטב.

• את עלי התרד נוסיף לרוטב ונמשיך לבשל את הרוטב עוד שתי דקות בחום נמוך.

אופן ההכנה לדג:

• משרים את הדג ביין, מיץ הלימון, שמן זית, מלח, פלפל והשום.

• מטגנים את הדג בחמאה (למי שאינם נוהגים לערב חלבי בדגים אפשר לטגן בשמן זית) משני צדדיו.

• להגשה: מניחים את הדג במרכז הצלחת ועליו מוזגים את הרוטב עם החומוס והתרד .
דניס תה ירוק חומוס מאיר רוזנברג גלי רימונים

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}