יעוץ לפני קניית דירה – האם זה כדאי?
אנשים מתעניינים ברכישת דירה, אך נרתעים לא פעם בשל בעיות פנימיות • באמצעות יעוץ מקצועי, הם יוכלו לגלות את הפוטנציאל • האדריכלית אורלי ערן עם 'טיפים'
פעמים רבות אני נתקלת באותה תופעה: משפחה רוצה לקנות דירה או בית, למגורים או להשקעה ולעיניהם מתגלה חלל מיושן, חשוך, לא אטרקטיבי, שלא מעורר בו שום חשק לרכוש אותו.
הנה סיפור אמיתי: לא מזמן בקשו ממני קליינטים להסתכל על דירה שחשבו לרכוש. הבעיה העיקרית לטענתם הייתה שהדירה חשוכה מדי.
כשנכנסנו – פתחתי את התריסים, וראה זה פלא – הדירה כבר לא הייתה חשוכה! כמובן שלפעמים הבעיות בדירה מורכבות יותר, ודורשות פתרונות יצירתיים יותר.
הקונה אינו רואה את הפתרון, נרתע מהבעיות ומחליט להמשיך בחיפושיו.
צילום: לפני השיפוץ
צילום: אחרי השיפוץ
לפעמים המצב הוא הפוך – הקונה מתאהב בתכונה מסוימת של הנכס, כמו גודל, מיקום טוב או נוף יפה - ומתעלם מכל השאר – למשל, מעלויות שיפוץ שהן מעבר ליכולתו.
צילום: לפני השיפוץ
צילום: אחרי השיפוץ
האם זה חייב להיות כך? לא – קונים שאינם אנשי מקצוע פשוט לא יכולים לראות את כל היתרונות והחסרונות של הנכס שמולם. הם זקוקים לאיש מקצוע שיראה להם!
בכתבה זו תוכלו לראות כמה תמונות של דירות ובתים שתכנן משרדי. בכולן אפשר לראות את אותו החלל, לפני השיפוץ ואחריו. שימו לב לחלונות, לדלתות, לעמודים – ותראו שתמונות ה"לפני" וה"אחרי" של אותה הדירה מצולמות תמיד מאותה הזווית. רוב האנשים, שאינם אנשי מקצוע, נכנסים לדירה ומתרשמים מהקיים. כשאני, כאדריכלית ומעצבת פנים, נכנסת לדירה, אני מייד רואה אותה לנגד עיני במצב ה"אחרי".
בעזרת פגישה אחת, אדריכל מנוסה יכול בהחלט "לסדר את הראש" לקונה הפוטנציאלי. פגישה כזאת צריכה לכלול:
* ביקור משותף בנכס
* ברור קצר של צרכיו, רצונותיו וחלומותיו של הקונה
* סקירה של הנכס: מצב המבנה, אפשרויות השיפוץ, תיאור ממצה של תהליך השיפוץ, הערכת עלויות ולוחות זמנים
* במידה וקיימת תכנית של המבנה – מספר סקיצות, המראות לקונה כיצד אפשר להתאים את הנכס לצרכיו.
צילום: לפני השיפוץ
צילום: אחרי השיפוץ
שירות כזה אינו בהכרח יקר – הרי מדובר בפגישה אחת ויחידה. אפשר לסכם מראש עם האדריכל, שבמידה ובהמשך יבצע גם את תכנון עבודות השיפוץ, תקוזז עלות הפגישה משכר הטרחה שלו. לעומת העלות הקטנה יחסית, ערכו של הייעוץ הזה רב, בכך שהוא נותן לקונה המבולבל כלים מעולים כדי לקבל תמונה שלמה של הנכס ואפשרויותיו .
צילום: לפני השיפוץ
צילום: אחרי השיפוץ
חשוב לדעת: האדריכל המייעץ חייב להיות חד עין, כדי שיוכל במהירות וביעילות לקלוט את יתרונות וחסרונות הנכס, ואת האפשרויות הגלומות בו. הוא חייב להיות אמפטי וקשוב לצרכיו של הקונה. וכמובן – חשוב שיהיה בעל ניסיון רב – חוות דעת שכזאת אינה מסוג הדברים הנלמדים בבית ספר, אלא היא מסתמכת רק על הכרת התחום ועשייה של שנים רבות.
לפעמים כדאי להיעזר גם במהנדס בניין, שידע לראות פגמים קונסטרוקטיביים במבנה, וגם לייעץ בקשר להתכנות של שינויים בקיים. אדריכל מנוסה ידע מתי יש צורך ביעוץ כזה, ולהגדיר במדויק איזה מידע על המהנדס המייעץ לספק.
ולסיכום: האם יעוץ כזה הוא כדאי?
התשובה: כן, כן, וכן!
כל הדוגמאות בכתבה הן של דירות ובתים שבצע משרדי.
אורלי ערן – אדריכלות ועיצוב פנים [email protected] טל. 0544-739584
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו התפרסמו 6 תגובות