כ' חשון התשפ"ה
21.11.2024

קוואקר מגישה: עוגיות שחור-לבן עם קוואקר

מחפשים מתכון פשוט וטעים לעוגיות מיוחדות? קבלו מתכון מבית קוואקר לעוגיות שחור-לבן. בתיאבון

צילום: דן פרץ. סגנון: אוריה גבע
צילום: דן פרץ. סגנון: אוריה גבע

40 עוגיות 30 » דק‘ הכנה » שעה קירור 12 » דק‘ אפייה

בחרנו עבורכם מתכון של לירז באזוב. המתכון הזוכה בתחרות המתכונים של קוואקר ואתר "על השולחן". המתכון פורסם גם בגיליון אוקטובר של "על השולחן".

העוגיות שלה מלאות כל טוב ופריכות במיוחד בזכות קוואקר ואגוזים טחונים שמוסיפים לבצק. לקבלת עוגיות ארומטיות במיוחד מומלץ להוסיף ליקר קפה או כל ליקר שיש לכם בבית.

לתערובת הבהירה:

35 גרם ( 1/4 כוס) קמח
200 גרם ( 1 כוס) שוקולד צ‘יפס משוקולד מריר
50 גרם ( 1/2 כוס) אגוזי מלך טחונים

לתערובת הכהה:

35 גרם ( 1/4 כוס) קקאו
200 גרם ( 1 כוס) שוקולד צ‘יפס משוקולד לבן

לבצק:

250 גרם חמאה רכה
150 גרם ( 3/4 כוס) סוכר
180 גרם ( 3/4 כוס) דחוסה סוכר חום כהה
3 כפות ליקר קפה או ליקר תפוזים (לא חובה)
2 ביצים
140 גרם ( 1 כוס) קמח
100 גרם ( 1 כוס) קוואקר
1 כפית אבקת סודה לשתייה
מעט מלח

אופן ההכנה

• מכינים את הבצק: מעבדים חמאה עם שני סוגי סוכר וליקר במיקסר עם וו גיטרה במהירות בינונית עד לקבלת תערובת קרמית.

• מוסיפים את הביצים אחת-אחת ומעבדים לתערובת אחידה.

• מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים קמח, קוואקר, אבקת סודה לשתייה ומלח. מעבדים רק עד להתגבשות בצק אחיד.

• חוצים את הבצק ומניחים ב 2- קערות. לקערה הראשונה מוסיפים קמח, שוקולד צ‘יפס מריר ואגוזים טחונים ולשים להיטמעות.

• לקערה שנייה מוסיפים קקאו ושוקולד צ‘יפס לבן ולשים להיטמעות. מכסים בניילון נצמד ומעבירים את שתי הקערות למקרר לשעה. כשהבצק קר הוא פחות דביק ויותר נוח לגלגול.

• מחממים תנור ל 190- מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

• מעצבים עוגיות ואופים: מרטיבים את הידיים ומגלגלים מכל תערובת כ 40- כדורים
בקוטר 3 ס“מ.

• מצמידים כל זוג כדורים (שחור ולבן) ומגלגלים בעדינות לכדור אחד גדול. מניחים בתבנית.

• אופים כ 12- דקות עד שהעוגיות משתטחות מעט, המרקם שלהן יציב בטבעת החיצונית אבל רך במרכז, והן מתחילות להזהיב בשוליים.

• מעבירים לרשת צינון וממתינים עד שהעוגיות מתקשות והופכות פריכות.
קוואקר עוגיות מתכון ליקר קפה

 

מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו התפרסמו 2 תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}