כ' חשון התשפ"ה
21.11.2024

מבשלים לחגים: והפעם תבשיל קדרת כבש

אם את אוהבת לגוון את ארוחות החג, תאהבי את המתכון הבא • מחירו של כבש אינו זול, אבל 'לא כל יום חג'... • השף מאיר רוזנברג, שף מלון רימונים גלי כנרת מגיש: תבשיל קדרת כבש עם חומוס ופירות יבשים • לכבוד החג

צילום: יחצ
צילום: יחצ



חומרים ל 5 סועדים:

1 ק"ג בשר כבש חזה או צוואר
400 גרם גרגרי חומוס
3 י"ח בצל
1 י"ח סלרי
2 י"ח פלפל אדום
2 י"ח פלפל צהוב
חצי כוס שזיפים יבשים מגולענים
חצי כוס משמש מיובש
חצי כוס תאנים יבשות
כוס יין אדום מתוק
2 שיני שום קצוצים
2 כפות טימין קצוץ
1/4 כוס שמן זית
מלח
פלפל שחור
אגוז מוסקט
פפריקה מתוקה
מים

אופן ההכנה:

1. משרים את גרגרי החומוס 24 שעות במים .

2. חותכים את בשר הכבש לקוביות בגודל של 2 ס"מ

3. חותכים את הירקות לקוביות בגודל של 2 ס"מ.

4. את קוביות הכבש "נקפיץ" בשמן חם מכל הצדדים ונוסיף את הבצל, לאחר שהבשר והבצל השחמו, נוסיף את החומוס והמים כס"מ מעל גובה הבשר ונבשל בסיר מכוסה בחום בינוני כשעה (תמיד לודאות שיש מים בגובה הבשר).

5. לאחר כשעה נסיר את מכסה הסיר ונוסיף את שאר מרכיבי המתכון ונבשל עד ריכוך מושלם של הבשר ואידוי רוב הנוזלים. (כמות הנוזלים שצריך להיות בסוף בגובה של כשליש מגובה התבשיל).
חגים כבש חומוס מאיר רוזנברג רימונים גלי כנרת

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}