כ"ג חשון התשפ"ה
24.11.2024

שנהיה לראש ולא לזנב • מבחר מתכוני דגים

ארבעה ארוחות בחג, זה הזמן לנסות ולגוון במתכוני דגים בתנור • קבלי כמה מתכונים ייחודיים לדגי פורל, רגע לפני החג • באדיבות השף יניב פרטוש

צילומים: אסף רונן
צילומים: אסף רונן



זו אינה הפעם הראשונה בה אנו מגישים מתכונים להכנת דג הפורל. זהו דג איכותי, עסיסי, בריא ועשיר באומגה 3, בעל טעם טוב ומעודן וסופג באהבה כל שילוב וטעם. אבל הפעם המתכונים בלתי שגרתיים ורוב הסיכויים שלא תמצאי אותם במחברת המתכונים שלך.

המתכונים באדיבות השף יניב פרטוש מחוות דגי הדן.



מאפה פילאס במילוי דג פורל ורוד

4 מנות

מצרכים:

4 יחידות פילה פורל טרי מ-2 דגי פורל ורודים, נקי מעצמות ועור
מלח, פלפל
2 כפות שמן
1 חבילה (600 גרם) בצק פילאס
400 גרם עלי תרד
3 שיני שום כתושות
250 גרם גבינת פטה או צפתית או מוצרלה חתוכה לפרוסות בעובי 1/2 ס"מ

אופן ההכנה:

• ממליחים ומפלפלים את הפילטים. מלהיטים מחבת עם מעט שמן ומטגנים את הפילטים כחצי דקה מכל צד. מניחים בצד. מוסיפים עוד מעט שמן למחבת ואת השום וכשהוא חם מוסיפים את התרד. מטגנים 2-3 דקות עד שנפח התרד יורד מאוד וצבעו כהה. מסירים מהאש ממליחים ומפלפלים. מצננים מעט.

• פורשים את הבצק על נייר אפייה ומחלקים ל 4 מלבנים ברוחב הפילטים ובאורך של כ-25 ס"מ. מניחים על כל מלבן פרוסות גבינה, מעליהן פילה דג ומעליו את התרד. מקפלים את צידי הבצק על המילוי וכן את השוליים כך שמתקבלת רולדה. מניחים בתבנית מצופה נייר אפיה כקו התפר של הבצק מונח על נייר האפיה. אופים בתנור בחום 180 מעלות למשך כחצי שעה עד שהבצק מזהיב. ממתינים 10 דקות ומגישים.



פילה פורל אפוי בקרסט של פסטו ארגולה

מצרכים:

4 נתחי פילה פורל.
צרור עלי בזיליקום
צרור עלי ארוגולה
2 שיני שום
מיץ מחצי לימון
1 כוס שמן זית
חצי כוס שקדים לבנים
מלח/ פלפל שחור גרוס
חצי כוס פירורי פנקו

אופן ההכנה:

• מכינים תערובת פסטו מהמצרכים, מורחים בה את נתחי פילה הדגים ומשרים כרבע שעה,

• מפזרים פירורי פנקו ומעבירים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך כ–12 דקות.

פורל משפחתי בארטישוק ירושלמי ושומר טרי

מתכון ל-4 סועדים

מצרכים:

1 פורל משפחתי טרי ונקי
1 ק"ג ארטישוק ירושלמי קלוף ופרוס לעיגולים ברוחב 1 ס"מ
3 יחידות שומר טרי פרוס
מיץ מלימון שלם
1/2 ראש שום פרוס לפרוסות דקות
1/4 צרור כוסברה קצוצה גס
1/4 כוס שמן זית איכותי
מלח
מעט כמון

אופן ההכנה:

• שוטפים את הדגים ומיבשים, חורצים בכל צד של הדג 3 פסים בעומק של 1/2 ס"מ ומניחים בצד.

• מטגנים בסיר בשמן הזית את פרוסות השום כ-2 דקות, מוסיפים את הארטישוק והשומר.

קרפצ'ו פורל ברוטב

מכינים רק עם פורל טרי טרי

מתכון ל-4 סועדים

מצרכים:

400 גרם פילה פורל
300 גרם אגס או מלון בשל ומתוק

לרוטב:

צרור קטן של עלי נענע טריים (כ-4 כפות)
2 כפיות סוכר דמררה
2 כפיות ברנדי
2 כפיות חומץ בן יין
2 כפיות שמן זית משובח
קורט מלח ופלפל

אופן ההכנה:

1. מתחילים בהכנת הרוטב: במכתש ועלי מועכים וטוחנים את עלי הנענע עם הסוכר. כשהעלים טחונים לגמרי, מוסיפים את יתר החומרים, טועמים ומתקנים תיבול.

2. בסכין חדה ולא משוננת פורסים את הדג לפרוסות דקיקות, ואז לנתחים בגודל ביס (ללא העור). מרצפים צלחות גדולות בשכבה אחת של נתחי דג.

3. קולפים את האגסים או המלון, נפטרים מהגרעינים וחותכים לקוביות קטנות. מפזרים את קוביות הפרי על הדג.

4. מטפטפים את הרוטב על הדג, ומסיימים בזילוף של שמן זית.

5. ניתן לקשט במעט עלי בייבי או בנבטים. אוכלים מיד.
פורל דגים דגי הדן יניב פרטוש ראש השנה

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}