מתכונים לחג: תפוחים, תמרים, סלק ודבש
בקניון חולון מעבירים סדנת בישול, לילדים ולמבוגרים • לכבוד החג: מתכון ייחודי של טיגוניות תפוחי עץ ברוטב דבש, סלט סלק ותפוחי עץ, וחטיף מתנובת האסיף
- תמי גיל, בחדרי חרדים
- כ"ב אלול התשע"ב
- 1 תגובות
צילום: יעקב כהן
מי אמר שתוכניות לילדים חייבות לעלות כסף? ובכן בערב החג, (2-4 לספטמבר) יוכלו ילדייך ליהנות מסדנת בישול מעניינת (להם, וגם לך).
אם את לא בסביבה, למה שלא תכיני בבית?טיגוניות חמות מתפוחי עץ ברוטב דבש
החומרים הדרושים:
2 ביצים
1/2 כוס בירה
1 כוס קמח רגיל
מעט מלח
5-6 תפוחי עץ חמצמצים (גרנד סמיט)
שמן לטיגון עמוק
דבש (בבקבוק לחיץ) לזילוף
אבקת קינמון
אופן ההכנה:
• מפרידים את הביצים.
• מכניסים לקערה את החלמונים, בירה, קמח ומלח טורפים לבלילה סמיכה וחלקה.
• מקציפים את החלבונים בקערה נפרדת ובתנועות קיפול עדינות מערבבים את הקצף עם הבלילה.
• קולפים את התפוחים ומגרדים את התפוחים לתוך הבלילה (בחלק הגס של המגרדת).
• מחממים היטב את השמן ובעזרת 2 כפות יוצקים מהתערובת לתוך השמן החם ומטגנים כ-5 דקות מכל צד. מעבירים לנייר סופג.
• מסדרים את כל הלביבות בכלי הגשה ומזליפים דבש וקינמון.
• מגישים וזוללים חם.
• יש אפשרות לגלען את התפוח ולחתוך את התפוח לפלחים עגולים עם חור באמצע. צורת הטיגון וההגשה לא משתנים. טובלים כל פלח תפוח לחוד בבלילה ומטגנים משני הצדדים.סלט סלק ותפוחי עץ
החומרים הדרושים:
3-4 סלקים בינוניים מבושלים עם הקליפה
3 תפוחי עץ מסוג גרנד (חמוץ)
1 בצל סגול בינוני
החומרים הדרושים לרוטב:
3 כפות מיונז
1 כפית חרדל
4 כפות חומץ
1 כף סוכר חום
1 כפית מיץ לימון ממותק (תרכיז)
מלח, פלפל שחור גרוסאופן ההכנה:
• מקלפים את הסלק המבושל וחותכים לקוביות.
• חותכים לקוביות את תפוחי העץ עם הקליפה ומוסיפים לקערה עם הסלק.
• חותכים את הבצל לטבעות דקות ומוסיפים לקערה.
• בקערית נפרדת מערבבים את חומרי הרוטב.
• מתבלים את הסלט כשעה לפני הארוחה.חטיף הבריאות מפירות האסיף
החומרים הדרושים:
18 עוגיות פתיבר מרוסקות דק
4 כפות גדושות ממרח תמרים
2 כפות דבש
6-7 משמש מיובש
50 גרם צימוקים
100 גרם אגוזים קצוצים
1 שקית סוכר ונילאופן ההכנה:
• מכניסים לתוך קערה את הביסקוויטים המפוררים. מוסיפים את ממרח התמרים והדבש ומערבבים היטב.
• קוצצים דק את הפירות היבשים ומוסיפים לתערובת. מוסיפים סוכר וניל ומערבבים בעזרת היד עד שנוצר כדור גדול.
• בעזרת 2 הידיים מגלגלים את הממרח לכדורים בינוניים.
• מקשטים בקוקוס, דובדבנים מסוכרים וכדומה כיד הדמיון הטובה עליכם.
• מכניסים למקרר למספר שעות ומגישים.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו התפרסמו 1 תגובות