כ' חשון התשפ"ה
21.11.2024

מתכוננים לחג : עם פרקצ'ו פורל ברוטב

יומיים חג, 4 ארוחות של דג • זה הזמן לתכנן את הגיוון המנצח • ולמה לא ללכת על דג פורל בריא? • זה הזמן לחשוב גם על הבריאות ולשלב את הדג העשיר באומגה 3 • והפעם: קרפצ'ו פורל ברוטב • באדיבות חוות "דגי הדן"

צילום: אסף רונן
צילום: אסף רונן

את המתכון הבא שלח לנו השף יניב פרטוש מחוות "דגי הדן".

הכינו אותו רק אם הדג טרי טרי...

המתכון ל- 4 סועדים.

400 גרם פילה פורל
300 גרם אגס או מלון בשל ומתוק

צרור קטן של עלי נענע טריים (כ-4 כפות)
2 כפיות סוכר דמררה
2 כפיות ברנדי
2 כפיות חומץ בן יין
2 כפיות שמן זית משובח
קורט מלח ופלפל

1. מתחילים בהכנת הרוטב: במכתש ועלי מועכים וטוחנים את עלי הנענע עם הסוכר. כשהעלים טחונים לגמרי, מוסיפים את יתר החומרים, טועמים ומתקנים תיבול.

2. בסכין חדה ולא משוננת פורסים את הדג לפרוסות דקיקות, ואז לנתחים בגודל ביס (ללא העור). מרצפים צלחות גדולות בשכבה אחת של נתחי דג.

3. קולפים את האגסים או המלון, נפטרים מהגרעינים וחותכים לקוביות קטנות. מפזרים את קוביות הפרי על הדג.

4. מטפטפים את הרוטב על הדג, ומסיימים בזילוף של שמן זית. ניתן לקשט במעט עלי בייבי או בנבטים. אוכלים מיד.



דג הפורל מכיל אומגה 3, המונע מחלות לב ומקטין את שיעור התמותה מהתקפי לב.

בנוסף, מייחסים לאומגה 3 הפחתת הסיכון לסוגים אחדים של סרטן, הפחתה של מחלות הקשורות בדלקות מעיים ודלקות כלי דם, הפחתה של הפרעות בתפקוד הכליות, הגברה של חדות הראייה, שיפור הפעילות המוחית כגון ריכוז, למידה וזיכרון, מיתון דיפרסיות, הקטנת הצמיגיות בדם ועוד.
דגי הדן פורל יניב פרטוש אומגה 3 קרפצ'ו

 

מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}