מתכוננים לחג : עם פרקצ'ו פורל ברוטב
יומיים חג, 4 ארוחות של דג • זה הזמן לתכנן את הגיוון המנצח • ולמה לא ללכת על דג פורל בריא? • זה הזמן לחשוב גם על הבריאות ולשלב את הדג העשיר באומגה 3 • והפעם: קרפצ'ו פורל ברוטב • באדיבות חוות "דגי הדן"
- תמי גיל, בחדרי חרדים
- י"א אלול התשע"ב
- 1 תגובות
צילום: אסף רונן
את המתכון הבא שלח לנו השף יניב פרטוש מחוות "דגי הדן".
הכינו אותו רק אם הדג טרי טרי...
המתכון ל- 4 סועדים.
מצרכים:
400 גרם פילה פורל
300 גרם אגס או מלון בשל ומתוק
לרוטב:
צרור קטן של עלי נענע טריים (כ-4 כפות)
2 כפיות סוכר דמררה
2 כפיות ברנדי
2 כפיות חומץ בן יין
2 כפיות שמן זית משובח
קורט מלח ופלפל
אופן ההכנה:
1. מתחילים בהכנת הרוטב: במכתש ועלי מועכים וטוחנים את עלי הנענע עם הסוכר. כשהעלים טחונים לגמרי, מוסיפים את יתר החומרים, טועמים ומתקנים תיבול.
2. בסכין חדה ולא משוננת פורסים את הדג לפרוסות דקיקות, ואז לנתחים בגודל ביס (ללא העור). מרצפים צלחות גדולות בשכבה אחת של נתחי דג.
3. קולפים את האגסים או המלון, נפטרים מהגרעינים וחותכים לקוביות קטנות. מפזרים את קוביות הפרי על הדג.
4. מטפטפים את הרוטב על הדג, ומסיימים בזילוף של שמן זית. ניתן לקשט במעט עלי בייבי או בנבטים. אוכלים מיד.
לידיעתך:
דג הפורל מכיל אומגה 3, המונע מחלות לב ומקטין את שיעור התמותה מהתקפי לב.
בנוסף, מייחסים לאומגה 3 הפחתת הסיכון לסוגים אחדים של סרטן, הפחתה של מחלות הקשורות בדלקות מעיים ודלקות כלי דם, הפחתה של הפרעות בתפקוד הכליות, הגברה של חדות הראייה, שיפור הפעילות המוחית כגון ריכוז, למידה וזיכרון, מיתון דיפרסיות, הקטנת הצמיגיות בדם ועוד.
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו התפרסמו 1 תגובות