י"ד חשון התשפ"ה
15.11.2024

מתכונים לחג: מאפה עלים במילוי מוס תמרים

ראש השנה בפתח, זה הזמן להתארגן בהתאם • נפתח במתכוני העוגות • והפעם: מאפה עלים במילוי מוס תמרים ותפוחים, עם דבש ורוטב יין • באדיבות מאיר רוזנברג, שף מלון רימונים גלי כנרת

צילום: מאיר רוזנברג
צילום: מאיר רוזנברג

החומרים ל-5 סועדים:

בצק עלים
כף אבקת סוכר

כוס שמנת מתוקה
0.5 כוס סוכר
כף ממרח תמרים
כף סירופ סילאן

כף חמאה
כף דבש
3 תפוחי עץ גרנד חתוכים לפלחים
2 כפות סוכר
קורט קינמון

1 כוס יין לבן חצי יבש
0.5 כוס סוכר
1 ביצה
1 חלמון
כפית רום

1. חותכים את הבצק למלבנים בגודל 6 ס"מ על 8 ס"מ ומסדרים על תבנית עם ניר פרגמנט. מניחים מעל תבנית נוספת (על מנת שהבצק לא יתנפח) ואופים בחום של 220 מעלות למשך 12 דקות.

2. מקציפים שמנת וסוכר עד קבלת קצף יציב, מוספים את ממרח התמרים ואת הסילאן ומערבבים עם כף (פעולת עטיפה).

3. ממיסים חמאה על מחבת בחום נמוך, מוסיפים את התפוחים, מוסיפים את הדבש, הסוכר והקינמון וממשיכים לבשל עוד כ-5 דקות תוך כדי ערבוב.

4.הכנת הרוטב: שמים סיר כפול על הגז עם מים רותחים (בין מרי) בסיר התחתון, בסיר העליון מערבבים את כל החומרים של הרוטב יחד וטורפים במטרפה (כל הזמן) עד לקבלת רוטב חם ומוקצף, לאחר מכן מקררים את הרוטב.

5. סידור המנה: מניחים שכבת בצק, מזלפים את קרם התמרים ומסדרים את התפוחים מעל. מניחים עוד שכבת בצק וחוזרים על הפעולה של סידור הקרם והתפוחים. סוגרים עם שכבת בצק ומפזרים מעל אבקת סוכר. לאחר שהמנה מוכנה, יוצקים את רוטב היין במרכז הצלחת ועליו מניחים את המנה.

6. ניתן לקשט את המנה עם רימונים, ליצ'י או כל פרי אחר.
ראש השנה בצק עלים תמרים מאיר רוזנברג רימונים גלי כינרת

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}