כ"א כסלו התשפ"ה
22.12.2024

חלבי שכולו בריאות: פוטוצ'יני שעועית

החופשה בעיצומה והילדים מחפשים מה לאכול? • לארוחת ערב חלבית, או לכל הזדמנות אחרת: פטוצ'יני שעועית שחורה • חלבי, משביע, בריא • מאת השף קים נווה • חופש במטבח

צילום: צבי תקשורת
צילום: צבי תקשורת

המתכון ל-4 סועדים.

מצרכים:

1 קילו פסטה פטוצ'יני איכותית (מומלץ ברילה או דה צ'קו)
1 קילו שעועית שחורה
1 קילו עגבניות טריות- עדיפות לעגבניות תמר (בערך 8 עגבניות)
זעתר טרי
נענע טריה
0.5 קילו גבינה בולגרית קשה ומלוחה
שמן זית איכותי
6 שיני שום טרי






1. יש להשרות את השעועית כ- 12 שעות במים פושרים.

2. לבשל את השעועית על אש קטנה למשך 3 שעות, כאשר היא מכוסה במים לכל אורך הבישול.

3. במקביל יש לחלוט את העגבניות במים רותחים, לקלפן ולחתוך אותן לקוביות קטנות.

4. לבשל את הפסטה כ-5-6 דקות במים רותחים.

5. לחמם שמן זית בסיר, ולטגן קלות את שיני השום חצויים לשניים.

6. להוסיף לסיר את קוביות העגבניות החתוכות, מלח ים, פלפל שחור גרוס גס ועלי זעתר טריים, ולבשל על אש נמוכה כחצי שעה, תוך ערבוב, עד קבלת מרקם סמיך.

7. להוסיף סוכר לפי הטעם כדי להמתיק את חמיצות העגבניות

8. להוסיף לסיר הרוטב את השעועית המבושלת, לאחר סינונה מן המים, ואת הפסטה, לאחר הבישול.

9. לחלק את המנות לצלחות הגשה יפות, לגרד גבינה בולגרית ועלי נענע קצוצים מעל כל מנה.

בתיאבון!

*
פטוצ'ני שעועית קפה רינגלבלום מסעדת רפאל קים נווה

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}