כ' חשון התשפ"ה
21.11.2024

מתכון קיצי • טארט פירות יער פריך

חופשת הקיץ • זה הזמן להכין 'נשנושים' מתוק ומעניין: לבוקר עם הקפה, או לערב על הכסא הנוח במרפסת המאווררת • המתכון של ארז תורג'מן מ'קאנאפס'

צילום: דניאל לילה
צילום: דניאל לילה



"קאנאפס" הן מנות קוקטייל קטנות שניתן לאכול בנגיסה אחת חלומית. בחברת 'קאנאפס' מציעים פתרון מושלם לכל אירוע או אירוח – להרמת כוסית, ישיבת צוות במשרד או לאירוע משפחתי בבית או בגינה.

המנות בהשגחת רבנות רמת גן, אבל אפשר בהחלט להכין לבד בבית. עבורנו מנדבת החברה בשמחה את אחד ממתכוניה המנצחים.

מיני טארטלטים בצק פריך חמאה קרם וניל ופירות טריים

מאת : ארז תורג'מן לקאנאפס פתרונות אירוח

בצק פריך לטארט:

1ו-1/4 כוסות (175 גרם) קמח
2 כפות (25 גרם) סוכר
קורט מלח
100 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות קטנות
1 חלמון מביצה בגודל L

אופן ההכנה:

1. מעבדים במעבד מזון ב את הקמח, הסוכר והמלח. מוסיפים את החמאה ומעבדים רק עד שנוצרת תערובת פירורים.

2. מוסיפים את החלמון ומעבדים עד להיווצרות בצק, לא יותר מאשר 30 שניות. במידה והבצק יבש, ניתן להוסיף כף של שמנת מתוקה או מים.

3. יוצרים מהבצק כדור ומשטחים אותו. עוטפים היטב בניילון נצמד ומקררים במקרר למשך שעה. לאחר שעה מרדדים את הבצק, ומרפדים איתו תבניות של מיני פאי ,אופים כ 8-10 דק ב 170 מעלות.

קרם וניל:

1 מקל וניל ( חצוי לאורכו)
1/2 ליטר חלב
4 חלמונים
1 כף קמח לבן
100 גר' סוכר

אופן ההכנה:

1. מבשלים את מקל הווניל החצוי בחצי ליטר חלב. כשהחלב רותח מסירים מהאש ומוציאים את מקל הווניל.

2. בסיר בינוני טורפים (במטרפת יד) ארבעה חלמונים עם כף קמח ו-100 גר' סוכר. מוסיפים בהדרגה, תוך טריפה מתמדת, את החלב והווניל.

3. מחזירים את הסיר לבישול על אש בינונית ומבשלים תוך ערבוב מתמיד עד שהקרם נעשה סמיך, מעבירים לקערה ,עוטפים בניילון נצמד מכניסים למקרר ל חצי שעה.

4. מוציאים מהמקרר וטורפים את הקרם עד לקבלת מרקם קרמי קטיפתי.

5. ממלאים את קלתיות הבצק עד ל 3/4 הגובה.

לגימור: על הקרם מסדרים פירות טריים, עדיף תותים, פטל, תאנים, מנגו


מיני טארט פירות יער קאנאפס ארז תורג'מן קרם וניל

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}