זהירות: טריפות במרכזי מבקרים 'כשרים'
רבני רמת הגולן נדהמו: לצד יקב המייצר יין כשר בהשגחתם, פעל מרכז מבקרים שהכשיל את מבקריו בבשר לא כשר • הרבנות הראשית: "מדובר בתופעה הולכת ומתרחבת"
- יונה שוב, בחדרי חרדים
- כ"ח תמוז התשע"ב
אילוסטרציה. צילום: יעקב נחומי
רבני רמת הגולן נדהמו: לצד יקב כשר שבהשגחתם, פעל מרכז מבקרים שמכר בשר לא כשר.
הרבנות האזורית רמת הגולן הסירה את הכשרות מיקב 'בהט' בקיבוץ עין זיוון, לאחר שבמרכז המבקרים נמצאו מוצרים שאינם כשרים - כולל בשרים לא כשרים".
הגילוי חשף תופעה הולכת ומתרחהת של יקבים כשרים המפעילים לצידם מרכז מבקרים המוכר טריפות ונבלות.
מנהל מחלקת ההונאה בכשרות ברבנות הראשית לישראל, הרב רפי יוחאי, התריע בראיון לערוץ 7, על היקבים המחזיקים מרכז מבקרים או מסעדה, שאינם תחת פיקוח כשרותי.
"התופעה מתרחבת ולמרות שישנה תעודת כשרות ליקב עצמו, חייבים לוודא שיש תעודת הכשר גם למסעדה וגם למרכז מבקרים".
בעייה נוספת עליה התריע הרב יוחאי היה אי הזהירות במרכז המבקרים בשתיית היין: "יש לוודא בביקור במרכזי המבקרים, שמזיגת היין נעשית על ידי אדם שומר תורה ומצוות כדי להינצל מאיסור 'יין נסך'".
הרבנות האזורית רמת הגולן הסירה את הכשרות מיקב 'בהט' בקיבוץ עין זיוון, לאחר שבמרכז המבקרים נמצאו מוצרים שאינם כשרים - כולל בשרים לא כשרים".
הגילוי חשף תופעה הולכת ומתרחהת של יקבים כשרים המפעילים לצידם מרכז מבקרים המוכר טריפות ונבלות.
מנהל מחלקת ההונאה בכשרות ברבנות הראשית לישראל, הרב רפי יוחאי, התריע בראיון לערוץ 7, על היקבים המחזיקים מרכז מבקרים או מסעדה, שאינם תחת פיקוח כשרותי.
"התופעה מתרחבת ולמרות שישנה תעודת כשרות ליקב עצמו, חייבים לוודא שיש תעודת הכשר גם למסעדה וגם למרכז מבקרים".
בעייה נוספת עליה התריע הרב יוחאי היה אי הזהירות במרכז המבקרים בשתיית היין: "יש לוודא בביקור במרכזי המבקרים, שמזיגת היין נעשית על ידי אדם שומר תורה ומצוות כדי להינצל מאיסור 'יין נסך'".
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות