הצייר כבר לא אלמוני • כתב-אישום נגד אלחנן אוסטרוביץ'
כך פעל אלחנן אוסטרוביץ' - מבדיקת המאבטחים והכנת רשימת הנאצה ועד ההימלטות מהמשאית • לחוקרים אמר: "לו יכולתי, הייתי מפציץ את הכנסת ואת בית המשפט"
- יקי אדמקר, בחדרי חרדים
- י"ג תמוז התשע"ב
- 16 תגובות
הודה במעשים. אוסטרוביץ. צילום: קובי הר צבי
פרשת 'הצייר האלמוני': הפרקליטות הגישה הבוקר (ג') כתב אישום לבית המשפט השלום בירושלים נגד אלחנן אוסטרוביץ', החשוד המרכזי שנאשם בריסוס והשחתה במוזיאון 'יד ושם'.
אוסטרוביץ', בן 31 תושב ירושלים, הואשם גם בריסוס כתובת נאצה ב"גבעת התחמושת" וניסיון להצית דגל ישראל באנדרטה בבקעה.
העבירות המיוחסות לו הן הסגת גבול, כתיבה והשחתת פני מקרקעין, היזק לרכוש במזיד ופגיעה בדגל.
מכתב האישום עולה, כי לפני כמעט חודשיים הגיע אוסטרוביץ' למוזיאון 'יד ושם' כדי לבחון את השטח. בין היתר הוא בדק את מצלמות האבטחה ומיקומם של המאבטחים במקום, ובמקביל הכין רשימה של כתובות נאצה אותן תכנן לרסס בשטח המוזיאון.
הוא רכש תרסיסים, השאיר את הסלולארי בביתו ונכנס לשטח המוזיאון דרך היער הסמוך.
בין הכתובות שריסס, "הציונים רצו בשואה", "יהודים תתעוררו - משטר הרשע הציוני לא שומר עלינו, רק מסכן אותנו", ועוד.
בשלב מסוים שמע אוסטרוביץ' רעש משאית ונמלט מהמקום.
בכתב האישום מיוחס לו גם ריסוס והשחתת אנדרטת גבעת התחמושת בירושלים.
גם במקרה זה השאיר את הסלולארי בביתו, נכנס לאזור דרך פרצה בגדר וריסס כתובות גרפיטי. על פי כתב האישום, מיוחסת לו עבירה של פגיעה בדגל כשניסה לשרוף את דגל ישראל.
אוסטרוביץ' מואשם גם בהשחתה וריסוס האנדרטאות באותה תקופה בכביש 90. הוא נסע עם חבריו ואלו יזמו עצירות בסמוך לאנדרטאות שפרוסות באזור במטרה להשחית אותן.
בחקירתו במשטרה אמר: "אם הייתה לי היכולת, הייתי מפציץ את הכנסת, בית המשפט העליון וכמה בסיסי צבא".
בדיון שהתקיים בבית המשפט השלום בירושלים, ביקשה הפרקליטות לעצור אותו עד תום ההליכים. שלושה חשודים נוספים בפרשה שוחררו השבוע למעצר בית.
עורך דינו יאיר נהוראי אמר דקות לפני תחילת הדיון בשיחה עם 'בחדרי חרדים': "אני לא בטוח שעבירה של פגיעה ברגשות הציבור, אם בכלל קיימת כזו, מצדיקה עילה למעצר עד תום הליכים".
צילום: אמו של אוסטורביץ
בתום הדיון בעניינו, קבע השופט גד ארנברג, כי בינתיים ישהה במעצר, עד לדיון נוסף שיתקיים בעוד שלושה שבועות (25.6.12), לאחר קבלת תסקיר שיבדוק את אפשרות שחרורו ממעצר.
עורך דינו של הנאשם ניסה להציע חלופת מעצר בבית אמו, אך השופט פסל את ההצעה. "אנו טוענים כי המשיב אינו ראוי לאמון זה. מדובר במי שמונע על רקע אידיאולוגי. במקרים כאלה אין חלופה שתוכל לאיין את מסוכנותו", אמר ארנברג.
השופט גם הסביר כי ההבדל המהותי בין אוסטורביץ' לבין שאר החשודים בפרשה הוא כי לשותפים מיוחסים העבירות על כביש 90 בלבד. "האירועים הן ביד ושם והן בגבעת התחמושת אינם מיוחסים לאחרים, ומכאן השוני המהותי בין הנאשם ובין האחרים".
כשעלו חלופות המעצר, התחננה אמו בפני בית המשפט ואמרה: "כיוון שאני לומדת כל יום חפץ חיים הלכות שמירת הלשון, התורה אומרת לי שאסור לי לקבל לשון הרע, אלא אם כן ראיתי או יש עדות של אנשים. מכיון שנאמר לי שהוא הודה על כך, אני מתנגדת בכל תוקף ליבי. אנחנו בעלי תשובה וזה מחייב אותי לנהוג יותר באהבת התורה ויותר באהבת ישראל ודרך תורה, וזאת הדרך שלי. דרך ארץ קדמה לתורה".
היא הוסיפה: "אם הוא יברח - אני אודיע לשלטון. בבית יש לו הרבה ספרים והוא לומד תורה ולדעתי הוא ביזבז אנרגיות מיותרות. יש לי דלת פלדלת ויש לי שכנים אחראים, רבנים וכו' הם ישתפו איתי פעולה וגם הוא ישתף פעולה. אני אקח את המפתח אלי".
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו התפרסמו 16 תגובות