רובי ריבלין בברלין: "לפתור את בעיית גזירת המילה"
יו"ר הכנסת רובי ריבלין, התקבל בברלין על ידי יו"ר הבונדסטאג ד"ר נורבט למרט • השניים דנו באיסור על המילה שהטיל שופט גרמני • ריבלין: "בישראל יש חופש דת"
- שרי רוט, בחדרי חרדים
- ז' תמוז התשע"ב
צילום: שטפן קוגלר, ממשלת גרמניה.
במסגרת ביקורו של יו"ר הכנסת, ראובן רובי ריבלין, בגרמניה, התקבל הבוקר (ד) בבונדסטאג שבברלין.
ברחבת הכניסה הונפו דגלי ישראל, גרמניה והאיחוד האירופי. אל ריבלין הצטרף גם ח"כ יעקב אדרי מ'קדימה'.
במסגרת ביקורו נפגש ריבלין עם עמיתו יו"ר הבונדסטאג ד"ר נורבט למרט, ודן עמו בנושאים שונים - בין היתר בפרשת איסור ברית המילה בגרמניה, בעקבות הידיעות על פסיקה של שופט בית המשפט המחוזי בקלן, שהגדיר ברית מילה כ"התערבות חמורה ובלתי חוקית בשלמות הגוף של הילוד".
נשיא הבונדסטאג אמר לריבלין כי הוא לא מודאג. לדבריו: "מדובר בהתנגשות בין החוק לחופש הדת, ולמרות זאת אינני מודאג, משום שבית המשפט הגרמני, טרם אמר את המילה האחרונה בנושא".
ריבלין אמר לעמיתו כי: "בסמכות הבונדסטאג לפתור סוגיה זו. הבונדסטאג קובע את החוק ובתי המשפט פועל לפי החוק שנקבע על ידי הבונדסאטג".
לדברי יו"ר הכנסת: "הפרלמנט הגרמני מבין את ההשלכות הרבות של עניין זה. כרגע מדובר בהחלטה של בית משפט כזה או אחר, ובלי כל ספק שהפרלמנט הגרמני ייאלץ להידרש לנושא זה שיש לו השלכה גם כלפי האסלאם וגם כלפי היהדות. יש כאן התערבות של ממש בעניינים הנוגעים לחופש דת ובחופש פולחן".
ריבלין הוסיף כי: "בישראל יש הקפדה שבני כל הדתות יוכלו לקיים את מנהגיהם ללא הפרעה. בראיה דמוקרטית האמירה שאדם איננו יכול לקיים את דתו ואת אמונתו הוא דבר שהוא נוגד כל חוקה תהיה אשר תהיה".
במהלך פגישתם דנו השניים בסוגיית אירן ובמצב המדיני באזור וכן בדרכים לחיזוק היחסים בין שני הפרלמנטים. ריבלין הדגיש אמר: "היחסים בין גרמניה לישראל מושפעים מן השואה אך כבר לא רק מבוססים עליהם. אלו יחסים בין שתי דמוקרטיות שהן חלק מן העולם החופשי. בשנים האחרונות יש שינוי לא רק בעצמת היחסים בין הממשלות אלא גם בין העמים".
ריבלין הדף את הטענות כאילו ההתנחלויות הם מכשול לשלום ואמר: "אבו מאזן רוצה להקים מדינת יודנריין לצד מדינת כל אזרחיה בלא סממן יהודי, ואיננו יכולים להסכים לכך. אני מבין את המירמור בגרמניה על כך שישראל איננה מקשיבה לבקשותיה של גרמניה בעניין תהליך השלום, למרות הסיוע הביטחוני הגרמני, ואולם ישראל איננה יכולה להפקיר צרכים ביטחוניים ואיסטרטגיים גם בשם בקשות של ידידותיה הטובות ביותר".
ריבלין הוסיף ואמר: "להערכתי רוב של שמונים אחוז מחברי הכנסת תומך בתהליך השלום ולמרות זאת הוא איננו מתקדם".
נשיא הבונדסטאג אמר לריבלין: "יש לנו יחסים מיוחדים עם ישראל שאינם מובנים מאליהם ושאיננו חולקים אותם עם מדינות אחרות. אנו מעוניינים לחזק את הקשר בין הפרלמנטים, בין שתי העמים, ולא רק בין הממשלות. אגודת הידידות ישראל גרמניה מונה מאה עשרים חברים מכל הסיעות ומכל המפלגות והדבר מעיד על הקשר האמיץ בין ישראל לגרמניה".
אל ביקורו בעיר לא שכח ריבלין לצרף גם ביקור ב'רציף 17', שם אמר קדיש לזכרם של ששת מליון הנרצחים.