מתכון קייצי: פתיתים, עשבי תיבול ועוף צלוי
קבלי מתכון קליל להכנה ומשביע, באדיבות ענת ואן דר ואלט - השפית של חברת 'שפע קייטרינג' • סלט פילאף פתיתים עשבי תיבול ועוף צלוי • בתיאבון
- תמי גיל, בחדרי חרדים
- כ"ז סיון התשע"ב
צילום: יח"צ
מאז הפגרה האחרונה הוחלפה החברה המעניקה שירותי הסעדה לבאי הכנסת. לכל מי שמתגעגע לחברה הקודמת (ויש רבים כאלו...) להלן מתכון פרי שפית החברה, ענת ואן דר ואלט.
רכיבים (עבור 3-4 מנות):
חצי ק"ג חזה עוף/הודו שלם
330 גרם פתיתים אפויים
50 גרם בצל קצוץ
35 גרם שמן
400 מ"ל מים רותחים
60 גרם פטרוזיליה
60 גרם כוסברה
100 גרם בצל ירוק
50 גרם פלפל אדום
50 גרם פלפל צהוב
50 גרם כרוב אדום פרוס דק
150 גרם עגבניות שרי טריות חצויות
15 גרם שמן זית
70 גרם ויניגרט עשבי תיבול
50 גרם ויניגרט דיז'ון דבש-תפוז
מלח ופלפל שחור לתיבול• מטגנים את הבצל עד לשקיפות ומוסיפים את הפתיתים. מתבלים במלח ומעט פלפל. מוסיפים את המים הרותחים ומבשלים במשך 6 דקות עם מכסה.
• מכבים את האש ומשאירים מכוסה 5 דקות נוספות. פותחים ומעבירים לקערת ערבוב ומצננים מעט. (אין צורך לקרר את הפתיתים במקרר).
• מערבבים עם שאר המרכיבים ומעבירים לעמדת ההגשה בכלי נאה.• משרים את העוף/ הודו בויניגרט דיז'ון דבש- תפוז ומתבלים בפלפל שחור גרוס, מעט מלח ושמן זית.
• רצוי להשרות יום לפני ובמידה ולא ניתן שלוש שעות יספיקו.
• צולים בתנור או על הגריל ומעבירים את העוף הצלוי לעמדת ההגשה.
• מומלץ לשמור חם.• מגישים את הסלט בצלחת עמוקה, במקביל פורסים את חזה העוף ומסדרים על גבי הסלט.
רכיבים (עבור 3-4 מנות):
חצי ק"ג חזה עוף/הודו שלם
330 גרם פתיתים אפויים
50 גרם בצל קצוץ
35 גרם שמן
400 מ"ל מים רותחים
60 גרם פטרוזיליה
60 גרם כוסברה
100 גרם בצל ירוק
50 גרם פלפל אדום
50 גרם פלפל צהוב
50 גרם כרוב אדום פרוס דק
150 גרם עגבניות שרי טריות חצויות
15 גרם שמן זית
70 גרם ויניגרט עשבי תיבול
50 גרם ויניגרט דיז'ון דבש-תפוז
מלח ופלפל שחור לתיבול• מטגנים את הבצל עד לשקיפות ומוסיפים את הפתיתים. מתבלים במלח ומעט פלפל. מוסיפים את המים הרותחים ומבשלים במשך 6 דקות עם מכסה.
• מכבים את האש ומשאירים מכוסה 5 דקות נוספות. פותחים ומעבירים לקערת ערבוב ומצננים מעט. (אין צורך לקרר את הפתיתים במקרר).
• מערבבים עם שאר המרכיבים ומעבירים לעמדת ההגשה בכלי נאה.• משרים את העוף/ הודו בויניגרט דיז'ון דבש- תפוז ומתבלים בפלפל שחור גרוס, מעט מלח ושמן זית.
• רצוי להשרות יום לפני ובמידה ולא ניתן שלוש שעות יספיקו.
• צולים בתנור או על הגריל ומעבירים את העוף הצלוי לעמדת ההגשה.
• מומלץ לשמור חם.• מגישים את הסלט בצלחת עמוקה, במקביל פורסים את חזה העוף ומסדרים על גבי הסלט.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות