לא רק בשביל הצבע הסגול • סלט סלק
בשקט ובצניעות חוזר הסלק לתפוס מקום של כבוד בתפריט שלנו • אצל הפולנים הוא מככב קבוע כ'חריין' • אצל אחרים הוא משתלב נהדר בסידור הסלטים • לכבוד עונת הסלק: מתכון לסלט סלק קליל וטעים
- תמי גיל, בחדרי חרדים
- כ"א סיון התשע"ב
צלם: אילן נחום
המתכון הבא הוא של השף אבי אביטן, שף במתחם 'נסיה' בצומת ראם.
לדבריו, "המגמה הבולטת של הקיץ הקרוב היא החזרה לפשטות, מטבח מסורתי עם הרבה סטייל . מנות מורכבות ואהובות המקבלות פרשנות עכשווית. כך ניתן למצוא בתפריט של 'נסיה' מנות ביתיות שמקורן במטבח של יהודה יפרח - בעלי המתחם, שתורגמו למנות גורמה.
לדוגמה: סלט שלמה הנקרא כך של שם אביו של יהודה, המבוסס על עגבניות, פלפלים ירוקים חריפים מטוגנים בשום ולימון.
כשר בהשגחת הרבנות האזורית.
סלט סלק סגול עז:
• מרכיבים:
4 סלק בינוני
2 כפות מיץ לימון
2 כפות חומץ
כפית סוכר
1 צרור פטרוזיליה (לקישוט)
תיבול לפי הטעם: פלפל שחור ומלח
אופן ההכנה:
• מבשלים את הסלק במים רותחים עד לרכיכה, מקלפים ומצננים.
• חותכים לקוביות ומתבלים לפי הטעם.
• מקשטים בפטרוזיליה ומגישים
בתאבון.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות