י"ח שבט התשפ"ה
16.02.2025

לא רק בשביל הצבע הסגול • סלט סלק

בשקט ובצניעות חוזר הסלק לתפוס מקום של כבוד בתפריט שלנו • אצל הפולנים הוא מככב קבוע כ'חריין' • אצל אחרים הוא משתלב נהדר בסידור הסלטים • לכבוד עונת הסלק: מתכון לסלט סלק קליל וטעים

צלם: אילן נחום
צלם: אילן נחום



המתכון הבא הוא של השף אבי אביטן, שף במתחם 'נסיה' בצומת ראם.

לדבריו, "המגמה הבולטת של הקיץ הקרוב היא החזרה לפשטות, מטבח מסורתי עם הרבה סטייל . מנות מורכבות ואהובות המקבלות פרשנות עכשווית. כך ניתן למצוא בתפריט של 'נסיה' מנות ביתיות שמקורן במטבח של יהודה יפרח - בעלי המתחם, שתורגמו למנות גורמה.

לדוגמה: סלט שלמה הנקרא כך של שם אביו של יהודה, המבוסס על עגבניות, פלפלים ירוקים חריפים מטוגנים בשום ולימון.

כשר בהשגחת הרבנות האזורית.


סלט סלק סגול עז:

• מרכיבים:

4 סלק בינוני
2 כפות מיץ לימון
2 כפות חומץ
כפית סוכר
1 צרור פטרוזיליה (לקישוט)
תיבול לפי הטעם: פלפל שחור ומלח

אופן ההכנה:

• מבשלים את הסלק במים רותחים עד לרכיכה, מקלפים ומצננים.

• חותכים לקוביות ומתבלים לפי הטעם.

• מקשטים בפטרוזיליה ומגישים

בתאבון.
סלט סלק מתחם נסיה צומת ראם אבי אביטן

art

להצטרפות לקבוצת הווטסאפ של 'בחדרי חרדים'
לחץ כאן

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}