כ"א כסלו התשפ"ה
22.12.2024

לא רק בשביל הצבע הסגול • סלט סלק

בשקט ובצניעות חוזר הסלק לתפוס מקום של כבוד בתפריט שלנו • אצל הפולנים הוא מככב קבוע כ'חריין' • אצל אחרים הוא משתלב נהדר בסידור הסלטים • לכבוד עונת הסלק: מתכון לסלט סלק קליל וטעים

צלם: אילן נחום
צלם: אילן נחום



המתכון הבא הוא של השף אבי אביטן, שף במתחם 'נסיה' בצומת ראם.

לדבריו, "המגמה הבולטת של הקיץ הקרוב היא החזרה לפשטות, מטבח מסורתי עם הרבה סטייל . מנות מורכבות ואהובות המקבלות פרשנות עכשווית. כך ניתן למצוא בתפריט של 'נסיה' מנות ביתיות שמקורן במטבח של יהודה יפרח - בעלי המתחם, שתורגמו למנות גורמה.

לדוגמה: סלט שלמה הנקרא כך של שם אביו של יהודה, המבוסס על עגבניות, פלפלים ירוקים חריפים מטוגנים בשום ולימון.

כשר בהשגחת הרבנות האזורית.


סלט סלק סגול עז:

• מרכיבים:

4 סלק בינוני
2 כפות מיץ לימון
2 כפות חומץ
כפית סוכר
1 צרור פטרוזיליה (לקישוט)
תיבול לפי הטעם: פלפל שחור ומלח

אופן ההכנה:

• מבשלים את הסלק במים רותחים עד לרכיכה, מקלפים ומצננים.

• חותכים לקוביות ומתבלים לפי הטעם.

• מקשטים בפטרוזיליה ומגישים

בתאבון.
סלט סלק מתחם נסיה צומת ראם אבי אביטן

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}