י"ד חשון התשפ"ה
15.11.2024

פילה סלמון על מצע בורגול אדום • בתיאבון

מי אמר שחייבים להכין בשרי לכל ארוחת צהריים? • מתכון לפילה סלמון על מצע בורגול אדום ועדשים • מתכון מתוך הספר:"טעמים ישראלים", מיטב מתכוני השפים של רשת מלונות 'רימונים'

צילום: יחצ
צילום: יחצ



המתכון ל-4 מנות

4 חתיכות פילה סלמון ( 200 גר' כל אחת)
200 גר' עדשים
200 גר' בורגול אדום עבה
4 שיני שום כתושות
כפית מלח
כפית פלפל לבן
כף גדושה רוטב סויה
חופן עלי בזיליקום (טוחנים בבלנדר)
2 עגבניות
צרור עלי נענע
שמן זית

אופן ההכנה:

1. מכינים משרה מסויה, עלי בזיליקום טחונים, קורט מלח, קורט פלפל לבן.

2. משרים את נתחי הסלמון במשרה במשך 5 דקות ואח"כ צולים על גריל לוהט/מחבת פסים.

3. בסיר עם מים, מבשלים את נתחי העדשים, עם מעט מלח ופלפל לבן עד לריכוך מלא של העדשים. לא מסננים את שאריות המים. מוסיפים את הבורגול לתוך סיר העדשים, מכבים את האש וממתינים 5 דקות.

4. חותכים את העגבניות לקוביות, מוסיפים נענע קצוצה, ממליחים ומפלפלים, מוסיפים שמן זית.

5. מסננים את שאריות המים מתבשיל הבורגול והעדשים, מוסיפים לתערובת העגבניות ומערבבים היטב.

6. מניחים במרכז הצלחת את סלט העגבניות והעדשים ומעליו מניחים את נתח הסלמון. מזלפים מעט שמן זית.

המתכון מאת השף חלאד חוואלדה – רימונים מינרל טבריה

סלמון מלון רימונים חלאד חוואלדה טעמים ישראלים בורגול

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}