כ"א כסלו התשפ"ה
22.12.2024

צבעי קיץ • עוברים דירה ומעצבים בצבע

זו ההזדמנות לעצב את הבית החדש בצבע • איך לעצב את הדירה החדשה בלי להיכנס להוצאה כלכלית גדולה? • טיפים וחידושים בשוק הצבע בישראל לעונה החמה

צילומים: יחצ
צילומים: יחצ



אנשים רבים מנצלים את חודשי העונה החמה, טרום פתיחת שנת הלימודים, לעבור לדירה החדשה ולהתמקם בה.

מעבר דירה הוא גם הזדמנות פז לצבוע ולרענן את החלל בקלות ובמהירות תוך התאמתו לטעמנו האישי ויצירת האווירה הרצויה באמצעות צבע.

מהם החידושים שמציעות חברות הצבע לקראת הקיץ? המגמות המשפיעות על שוק הצבע בישראל? ואיך נוכל לעצב את הדירה החדשה בלי להיכנס להוצאה כלכלית גדולה?



אפקט צבעי הקטיפהצילום: אפקט צבעי הקטיפה
אפקט צבעי הקטיפה


נתוני שוק:

מנתוני חברת נירלט: שוק הצבע בישראל מגלגל כ 1.1- מיליארד ₪, 630 מיליון מתוכם תודות לשוק הצבע הדקורטיבי. גודל שוק צבעי ה-DIY (שלא במסגרת שיפוץ) מוערך בכ-120 מיליון ₪.

מסקר שערכה חברת הצבעים נירלט באמצעות מכון המחקר "טלסקר - TNS" נמצא כי 48% צובעים את ביתם פעם בשנתיים, 44% צובעים את ביתם כחלק ממעבר דירה, 15% צובעים את ביתם במהלך הקיץ.

כאשר הצביעה היא חלק ממעבר דירה, ברוב המקרים (60%) מדובר בצביעה מלאה, לעומת זאת- בצביעה שהיא לא במסגרת שיפוץ או מעבר דירה - ברוב המקרים (74% ) מדובר בצביעה חלקית בלבד של הבית.

עוד עולה מהסקר כי ישנה נטייה לשלב בבית גוונים שונים של צבע. ברוב הבתים ישנו לפחות חדר אחד הצבוע בצבע שונה משאר החדרים בבית, כמו כן בחדר זה לרוב משולב קיר בגוון/טקסטורה אחרים ונראה כי הפתיחות לשילוב גוונים ו/או טקסטורות שונות הינה בעיקר בחדרי הילדים ובסלון.

לדברי אירית גילן, סמנכ"ל שיווק ופיתוח עסקי בנירלט, "עבור אנשים רבים מעבר דירה הוא הזדמנות להתייעץ עם יועץ מקצועי לפני עיצוב הבית בצבע. זוהי הזדמנות לייצר את האמירה העיצובית האישית גם בקירות הבית, תוך התחשבות בכל מרכיבי החלל (רהיטים, ריצוף, טקסטיל וכו') כמו גם התאורה ושילוב החומרים האופייניים למקום".





טיפים לעיצוב הדירה החדשה, מבלי להיכנס להוצאה כלכלית גדולה:

מעבר דירה הוא הוצאה כלכלית די גדולה ותמיד מתווספים עוד הוצאות "על-הדרך"...הטיפים הבאים יעזרו לכם לעצב את הדירה החדשה במינימום הוצאות על-מנת שתוכלו ליהנות מדירה מעוצבת מבלי ליצור חור בכיס.

קרן נוימן מעצבת חברת נירלט ממליצה:

• לכו לפי קונספט עיצובי, הדורש מינימום של אלמנטים. לדוגמא עיצוב נקי, הנותן לבית מראה מאוורר ודורש מינימום של אביזרים – רק ריהוט הכרחי כמו ספות מיטות שולחנות וכיסאות....

• הימנעו מלהשקיע בפריט אחד יותר מידי, במקום זאת, הקדישו תשומת לב לתפאורה הכללית ורצוי באמצעות אלמנטים שאפשר להוסיף לבד, לדוגמא: וילונות - קונים חתיכת בד גדולה ומחברים לה צדפים או כפתורים או מציירים עליה בטושים. מדפים, מספיק מדף אחד ארוך לספרים וחפצים. קונים לוח עץ בחנות עשה זאת בעצמך.

• השתמשו בגוונים ובטקסטורות שונות . גווני הקירות בארץ עשו דרך ארוכה משימוש רק בלבן בשנים האחרונות השימוש בגוונים מתרחב ומוסיף צבע ועניין לבית. בדירות שכורות בהם אנו רוצים להשקיע מינימום אך עדיין לקבל מראה מעוצב השימוש בגוונים ובטקסטורות שונות הוא הפיתרון המתאים. בהשקעה כספית נמוכה אנחנו יכולים לשלב שני גוונים או לבן וגוון חזק יותר אחר ולתת לחדר מראה מעוצב ושיקי. הפתרון הזה הוא זול וקל ליישום. כמובן שאנחנו יכולים גם להגדיל ולהוסיף טקסטורות שונות ולתת עוד עניין לבית.

• רעננו את הקירות- מסגרות, תמונות וחפצי חן, צבועים בטכניקות שונות, חוברים יחד על קיר ועושים אותו מעניין ומרענן. להלן כמה רעיונות: פסים זה מקסים - על קירות, רהיטים ומסגרות. חבלים וים - משתלבים היטב. מחוררים את מסגרת התמונה ברווחים קבועים, עם המקדח הכי דק שיש ומשחילים חוט שמשון. חיות עץ שניתן לרכוש בחנויות רבות. תולים על הקיר, על מתלים, על ידיות, בזוגות, בבודדים ועוד, צדפים - לברור את אלה עם החור ולשזור לשרשרת. את כל היתר אפשר להניח בקערת זכוכית או חרס, לקישוט השולחן או חדר הרחצה, שאריות עץ מלבניות - לקדוח בהן חור , לצבוע בצבע חלק או פסים, לקשט בשבלונה, או להדביק עליהן מדבקות, "פרסים" או סתם תמונות גזורות, ולתלות על הקיר.

• הבלטה והדגשה , הרשו לעצמכם את החופש לדמיין, להעיז ולפרוץ את השגרה - על ידי בחירת צבעים מתאימים, מתן הטקסטורה הרצויה לקירות ולמשטחים וכן בחירה נכונה של פריטי עיצוב וריהוט והתאמתם לרוח הסגנון והמקום – נוכל לתת אוירה מיוחדת ומעוצבת במינימום עבודה. אין צורך לצבוע את כל הבית, מספיק להדגיש ולהבליט קיר אחד, קורה, קיר חוצה, נישה, קיר מעוגל, קיר של גב מיטה, משקופים ועוד.

קיר עם טקסטורה הופך לדומיננטי, לכן בחללים קטנים מומלץ לטפל רק בקיר אחד ובכל מקרה כדאי לשמור על מינון של 30%-10% של קירות עליהם מיישמים טקסטורות מיוחדות.

הטקסטורה צריכה להתאים לאופי הבית ולסגנון העיצוב שלו. מומלץ ליצור התאמה בין החומרים שבהם משתמשים לריהוט וכדומה לקירות. שמירה על עיקרון זה מסייעת להתאמת צבעים וחומרים. לדוגמא, במטבח גדול שהארונות בו מצופים פורמייקה בצבע דומיננטי ומבריק, מומלץ ליצור גם בקיר אלמנט צבעוני ומבריק. כך נוצרים אלמנטים דומיננטיים שאינם מתחרים זה בזה, אלא מחזקים זה את זה.

• בחירת צבעים - קירות החדר מחזירים אור ומקרינים עלינו את הגוון בו הם צבועים, לדוגמא: אנשים שצבע עורם בהיר במיוחד יראו טוב יותר בחדרים שצבועים בצבעים חמים כמו קרם, צהוב, ורוד וכו'.

• ניתן לבחור משפחה של צבעים, צבעים ניגודיים או צבעים משלימים. הבסיס לכל שילוב צבעים מוצלח הוא בחירה עקרונית של הצבע השולט בחלל. יש להשתמש בצבע זה כקו מוביל והוא יכול להופיע במקומות שונים בחלל הבית. לאחר שהוחלט על הצבע העיקרי יש לבדוק אילו צבעים אנו רוצים לשלב יחד עם הצבע, בשלב הזה חשוב לקחת בחשבון את מכלול הפריטים הנמצאים בבית, כגון: אריגים ספות, שטיחים, וילונות, תמונות ועוד.

• חשוב לזכור שכאשר אתם משלבים יותר משני גוונים חשוב להגיע לאיזון ומומלץ להשתמש בצבעים בוהקים וחזקים במינונים נמוכים, בנוסף חשוב להתייחס להשפעה של צבע על צבע אחר כיוון שישנם גוונים עם נטייה להאפיל על גוונים אחרים. להדגשת אלמנטים עיצובים אפשר להשתמש בקונטרסטים, אפקט זה מתקבל משימוש בצבע בהיר ליד כהה על-ידי שימוש בגוונים משלימים למשל אדום וירוק, כחול וכתום, סגול וצהוב נותן צבעוניות דומיננטית ומלאת אוירה.

• בתחום הצבע מקובלת החלוקה לצבעים חמים וקרים, החמים מבוססים על טונים של גווני האדום-צהוב- כתום והקרים על טונים של ירוק וכחול.

חללים הצבועים בצבעים חמים יהיו בד"כ כלל מזמינים ויתנו תחושה של נוחות ואילו חללים הצבועים בצבעים קרים יהיו מתוחכמים ו"רעננים" יותר וישדרו אווירה של שלווה ורגיעה.

• טיפ: התאימו את האביזרים בבית להופעה הכללית של קירות החלל. ניתן לגוון עם כריות אופנתיות בצבעי אדמה וכדי חרס חומים כדי להתאים את החלל לאופנה העדכנית.

• אפשר לבצע צירופים שונים כדי לקבל תוצאות-ביניים, כגון: צבע יותר חם, יתקבל מצירוף של סגול המורכב ממינון גבוה של אדום, מאשר מסגול המורכב ממינון של כחול שיהיה יותר קר עקב הכחול-הקר שבו.

• פינות קטנות בבית (נישות) ניתן לעצב ללא חשש גם בצבעים חמים וכהים. כאן ניתן להשתמש בגווני נירלט כמו פילפל, שיבא וסומאק.


צילום: אסף לבצילום: צילום: אסף לב
צילום: אסף לב


לפני שתתחילו הקדישו עוד מבט לחדר ובחנו:

• האם החדר הוא צפוני או דרומי? חדר דרומי הוא שטוף שמש; בעוד שחדר צפוני יכול להזדקק ל"חימום האווירה".

• האם הגוון מתאים בכל תאורה? בחנו את הצבע הנבחר, הן בתאורת יום טבעית והן בלילה בתאורה הקיימת.

• כמה מרווח החדר? צבעים בהירים יצרו תחושה מרווחת יותר ויאירו את החלל, והכהים בדיוק להפך.

• חשבו במדויק את כמות הצבע המתאימה למ"ר - הכפילו את גובה המשטח ברוחבו, התוצאה שתתקבל תהיה השטח הנצבע במטר מרובע. במקרה שצובעים חדר שלם יש לחשב בנפרד את שטחו של כל קיר ולחבר את התוצאות ולזכור לחסר מהתוצאה את שטחם של הפתחים כגון חלונות ודלתות. לחישוב כמות הצבע המומלצת למ"ר ניתן להיעזר במידע המופיע על מיכל הצבע או ביועץ הצבע בחנות.

עיצוב צבע מעבר דירה נירלט קרן נוימן

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}