י"ז כסלו התשפ"ה
18.12.2024

פילה דניס בחמאה עם סלט קינואה

מוכנה לאכול דגים גם אחרי שבועות? • קבלי: מתכון בלתי שגרתי, מעניין וייחודי • פילה דניס מאודה בחמאה ויין נתזים • לנוהגים לאכול דגים ומוצרי חלב יחדיו

צילום: יחצ
צילום: יחצ

המתכון הבא לקוח מתוך הספר: 'טעמים ישראלים', מיטב מתכוני השפים של רשת מלונות רימונים, והוא בהחלט לא שגרתי.

פילה דניס מאודה בחמאה ויין נתזים, מוגש עם סלט קינואה ומלווה ברוטב ויניגרט מעודן בחמוציות. מה יכול להיות יותר מיוחד מזה?

מאת השף דוד מגן, מדריך ראשי במכללת רימונים.

4 מנות:

4 יחידות פילה דניס
מיץ מלימון 1
כפית מלח גס
כפית פלפל גרוס
1/2 חבילה עלי כוסברה
1/4 חבילה חמאה
1/2 כוס יין נתזים משובח (לא שמפנייה)
קמח לציפוי לפני טיגון

1 כוס קינואה בהירה וכהה
כפית אבקת מרק ירקות
מלח ופלפל לבן לפי הטעם
2 כפות שמן זית
1 חבילה בצל ירוק קצוץ דק
1 עגבנייה בינונית ללא קליפה, סחוטה היטב חתוכה לקוביות עדינות
1 מלפפון בינוני מרוקן וחתוך לקוביות
1 כף עלי פטרוזיליה קצוצים
1 כף עלי כוסברה קצוצים
1 כף עלי נענע קצוצים

1/2 כוס שמן זית
1/4 כוס חומץ
1 כף דבש סילאן
1 כף חמוציות
1/3 כפית שום כתוש
פלפל גרוס לפי טעם

1. מניחים את פילה הדניס על מגש (העור כלפי מטה), מפזרים מעל את המלח ופלפל גרוס, עלי הכוסברה ומיץ הלימון ומשרים למשך 20 דקות.

2. סלט הקינואה: משרים את הקינואה כחצי שעה במים קרים, מסננים ומעבירים לסיר מתאים. מוסיפים אבקת מרק, שמן זית, מלח ופלפל. יוצקים כוס וחצי מים רותחים, מערבבים היטב, מכסים את הסיר ומבשלים עשרים דקות על להבה נמוכה מאוד. מכבים את האש, מעבירים לקערת סלט ומצננים בטמפרטורת החדר.

3. לאחר הצינון, מוסיפים את העגבנייה, המלפפון ואת עשבי התיבול הקצוצים ומערבבים בעדינות. טועמים ומשפרים טעמים.

4. הדג: מייבשים בעזרת נייר סופג את עודפי המשרה. ממיסים כ-1/3 מכמות החמאה במחבת, מקמחים את הפילה ומנערים את עודפי הקמח. מניחים את הדג במחבת על צד העור, מצמידים את הדג למחבת בזמן הטיגון על מנת למנוע את התכווצות העור ומשחימים מעט. הופכים ומשחימים את הצד השני. מסיימים עם כל המנות, מוציאים לצלחת, מנקים את המחבת, מחזירים את המנות למחבת, מוסיפים את יתרת החמאה, ממיסים, יוצקים את היין הנתזים ומנענעים את המחבת על מנת לפזר את הנוזלים, מרתיחים לכמה שניות ומכבים.

5. הויניגרט: מערבבים היטב את כל החומרים בקערית, טועמים ומשפרים טעמים.

6. הגשה: מוזגים במרכזה של צלחת רחבה כף נדיבה של סלט הקינואה, מניחים מעל בהצלבה שתי מנות של פילה חם ויוצקים מעליהם שתי כפות ויניגרט חמוציות.
דניס קינואה מלון רימונים מכללת רימונים דוד מגן

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}