כ"א כסלו התשפ"ה
22.12.2024

הלברק • דג מנצח לחג השבועות

הרבה ירקות, דג לברק, מלח גס ועשבי תבל: כך תגווני את ארוחות החג • אפשר לשלב בארוחה החלבית, אפשר גם בשאר ארוחות השבת והחג • חג שמח ובריא

הלברק • דג מנצח לחג השבועות



חומרים:

4 י"ח לברק טרי
2 גמבה חתוכים לרוביות קטנות מאוד
צרור פטרוזיליה
חופן כוסברה קצוצה
1 כוס שמן זית
חצי כוס יין לבן
5 שיני שום שלמות
מלח גס
פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

• בתוך קערה מערבבים את הגמבה, השום, הפטרוזיליה והכוסברה ומוסיפים את היין הלבן ושמן הזית .

• מתבלים במעט מלח ופלפל שחור גרוס ומעבירים למקרר למשך לילה .

• בבשר הדג חורצים פסים לאורכו ומעל מפזרים מתערובת הירקות .

• מפזרים מלח גס בכלי חסין חום ומכניסים את הדג לתנור בחום של 180 מעלות למשך כ15 דקות .
מוציאים ומגישים עם המלח גס מתחת .

מאת השף מיקי סויסה מסעדת לונה אשקלון

מסעדת "לונה" בעיר העתיקה באשקלון, ממוקמת במבנה עתיק בן 700 שנה, הנחשב לשריד מהתקופה העותומאנית.

דג לברק מסעדת לונה אשקלון מיקי סויסה מלח גס

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}