הלברק • דג מנצח לחג השבועות
הרבה ירקות, דג לברק, מלח גס ועשבי תבל: כך תגווני את ארוחות החג • אפשר לשלב בארוחה החלבית, אפשר גם בשאר ארוחות השבת והחג • חג שמח ובריא
- תמי גיל, בחדרי חרדים
- ג' סיון התשע"ב
חומרים:
4 י"ח לברק טרי
2 גמבה חתוכים לרוביות קטנות מאוד
צרור פטרוזיליה
חופן כוסברה קצוצה
1 כוס שמן זית
חצי כוס יין לבן
5 שיני שום שלמות
מלח גס
פלפל שחור גרוס אופן ההכנה:
• בתוך קערה מערבבים את הגמבה, השום, הפטרוזיליה והכוסברה ומוסיפים את היין הלבן ושמן הזית .
• מתבלים במעט מלח ופלפל שחור גרוס ומעבירים למקרר למשך לילה .
• בבשר הדג חורצים פסים לאורכו ומעל מפזרים מתערובת הירקות .
• מפזרים מלח גס בכלי חסין חום ומכניסים את הדג לתנור בחום של 180 מעלות למשך כ15 דקות .
מוציאים ומגישים עם המלח גס מתחת .
מאת השף מיקי סויסה מסעדת לונה אשקלון
מסעדת "לונה" בעיר העתיקה באשקלון, ממוקמת במבנה עתיק בן 700 שנה, הנחשב לשריד מהתקופה העותומאנית.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות