קוצרים מחמאות: טיפים לבישול ואפייה
חג השבועות מתקרב וההכנות כבר בעיצומן • לקראת החג, מוגשים לכם מגוון טיפים לבישול ואפייה, מאת יועצי הבישול והאפייה של חברת "ניופאן" • חג שמח!
- תמי גיל, בחדרי חרדים
- ב' סיון התשע"ב
השלב הראשון - שלב ההקצפה:
• ראשית יש להפריד חלמונים מחלבונים כאשר הביצים קרות.
• חלבונים –יש להקציף בטמפרטורת החדר. יש לשים לב שלא תהיה אפילו טיפה אחת של חלמון או שומן בכלי ההקצפה.
• יש להקפיד שלא להקציף בכלים מפלסטיק אלא ממתכת (שומן נוטה להידבק לכלי פלסטיק)
• להפרדת ביצים נוחה ומהירה, יש להצטייד במשפך קטן. הושיבו את המשפך על כוס, שברו לתוכו ביצה אחת, ונענעו אותו קלות. החלבון יחליק אל תוך הכוס, ואילו החלמון יישאר בתוך המשפך.
• הוצאת חלמון שנפל לחלבון: לוקחים חצי קליפת ביצה שבורה ומקרבים אותה לטיפת החלמון הסוררת ו"דגים" את טיפת החלמון. לא להאמין, אבל הטיפה כמו "נשאבת" פנימה.
• יש להקציף את הביצים בטמפרטורת החדר. מומלץ להשתמש במקצף בעל עוצמת כוח גבוהה.
• הגדלת כמות הקצפת: ניתן להוסיף בהדרגה תוך כדי הקצפה, כף מים קרים על כל חלבון. כדי לקבל קצף לבן וקשה במיוחד, אפשר להוסיף בעת ההקצפה מעט קורנפלור או אבקת סוכר ומיץ לימון.השלב השני - שלב ההכנה:
• לרידוד הבצק יש לפזר קמח על קרש חיתוך מפלסטיק ועליו לרדד את הבצק. פעולה זו מונעת מהבצק להדבק למשטח העבודה והקמח נשאר בין חריצי החיתוך שעל הקרש.
• את אבקת האפייה, יש להוסיף בסוף וסמוך לאפייה, מפני שהאפקטיביות שלה מתחילה ברגע של מגע עם הנוזלים.
• יש להקפיד, תמיד, לשמן את התבנית בטרם האפייה.
• לפני כל אפייה מומלץ לחמם את התנור ולהתיז מס' טיפות מים, על מנת להביא למצב לחות בתנור, התורם רבות לפריכות המאכלים .
• עוגת גבינה: כדי לעזור לעוגה לא ליפול ולשמור על הלחות המתאימה, מומלץ מאד לאפות את העוגה כאשר התבנית נמצאת בתוך תבנית ריקה ובה ככוס וחצי מים.
• בצק פריך: בעת הלישה והרידוד יש להימנע מלעבד אותו יתר על המידה, מה שיגרום לו לאבד מהפריכות. כמו כן מומלץ לרדדו בין 2 ניירות פרגמנט מקומחים מעט.
• כאשר אופים עוגה עם צימוקים, רצוי לצפות את הצימוקים בקמח על מנת למנוע את שקיעתם בעוגה לתחתית התבנית.השלב השלישי - שלב האפייה:
• מומלץ לחמם את התנור מראש.
• מומלץ להקפיד לא להוציא את העוגה לפני גמר סיום האפייה. פתיחה חוזרת של דלת התנור וחדירת משב אוויר קר עלולה לגרום לקריסתה.
• ניתן לבדוק רמת אפייה של עוגה על ידי לחיצה קלה עם האצבעות על מרכז העוגה- אם העוגה חוזרת אז היא מוכנה ואם נשאר בקע אז צריך לאפות עוד מספר דקות.
השלב האחרון - שלב ההגשה:
• חיתוך עוגת קרם קרה: לטבול את הסכין במים רותחים.
• גירוד שוקלד: בכדי להקל על הגירוד, מומלץ להקפיא את השוקולד קודם.
• לאחר קירור העוגה, מומלץ לכסות את העוגה ולאחסן אותה ובכך להאריך את חייה.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות