כ' חשון התשפ"ה
21.11.2024

לא נס ליחו של הגפילטע • מתכון לחג

קבלי מתכון דגים ייחודי לאוכלי שרויה בלבד • גפילטע ממטבחו של השף מוטי בוחבוט, שף ראשי במלון ענבל ירושלים • מתכון מגרה והצעת הגשה מדהימה

לא נס ליחו של הגפילטע  • מתכון לחג



החומרים:

• דג קרפיון במשקל 1.5 ק"ג
• 3 יחידות בצל בינוני
• 2 ביצים קשות.
• 3 ביצים.
• 4 יחידות גזר בינוני.
• מלח, פלפל.
• 3 כפות סוכר.
• צרור ירקות שורש, כרפס גזר, בצל, עלי דפנה.
• 100 גרם קמח מצה.
• 50 גרם שקדים טחונים דק.

אופן ההכנה:

• יש לפלט את דג הקרפיון (לפילה ללא הידרות) לקלף את העור ולשמור אותו בצד.

• יש לטחון במטחנת בשר את פילה הדג, ביצים קשות, בצל. דק ככל שניתן.

• להעביר את המסה הטחונה לכלי, להוסיף לעיסה, ביצים, 2 יחידות גזר מגורד, מלח, פלפל, סוכר, קמח מצה, שקדים טחונים, לערבב הכל יחדיו עד לקבלת מסה אחידה.

• להניח את עור הדג שהשלנו מהדג על ניילון ניצמד ולמלא בתוכו מהמילוי שהכנו, לגלגל כמו סוכריה, לעטוף בנייר כסף ושוב לגלגל כמו סוכרייה.

• יש להכין ציר ממים, הידרות דג, בצל, גזר, סלרי, עלי דפנה, מלח, פלפל, סוכר, להרתיח. אל הנוזל הרותח להכניס את רולדות הדג. אם נשארה לנו מסה יש להכין קציצות ולהוסיף גם אותם.

• יש לבשל על להבה נמוכה כשעה וחצי.

• להעביר את הרולדות והקציצות לתבנית ולהוסיף מעט מהנוזל מעל ולקרר למשך יממה.

הצעת הגשה:

• לפרוס פרוסות דקות מהגזר המבושל ולהניחו על צלחת הגשה, לפרוס פרוסות מרולדת הגפילטע פיש ולהניח מעל הגזר, ניתן לשלב בצלחת גם קציצה ופרח סלמון מעושן, יש לקשט את המנה בפלחי עגבנייה פרוסה, נבטי צנונית, זית שחור ולהגיש.
געפילטע פיש שרויה מוטי בוחבוט מלון ענבל

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}