הא לחמא עניא • כך תבני תפריט לחג
מתארגנת לקניית מזון לחג? קודם כל תכנני תפריט • קבלי רשימת טיפים לבנייה נכונה ולניצול נכון של מוצרי המזון • בונוס: מתכונים מבית 'קפה גרג'
- תמי גיל, בחדרי חרדים
- ג' ניסן התשע"ב
נדב מרום הוא השף הראשי ברשת קפה גרג. כמי ש'מבשל כל היום', הוא בהחלט בעל ניסיון ויכול לתרום ממנו לכולנו.
רגע לפני שאת יוצאת לקניות תכנני, פשוט תכנני כל פרט מא' ועד ת'. כך תחסכי, כך תתארגני נכון, כך תעשי קנייה מאורגנת.
1. בבניית תפריט חג יש לשים דגש על שימוש במוצרים מגוונים, צבעי מזון מגוונים ומרקמים מגוונים (קריספי מטוגן, בריאותי חלקלק, שחום בתנור, חלק ועוד), הגיוון תורם ליופי המזונות המונחים על השולחן ועונה על טעמים שונים של האנשים.
2. כאשר מכינים מנות בשר מומלץ להפריד את הבשר מהרוטב ולהניח אותו בצד בסוסייר יפה על מנת לקבל מנה אסתטית.
3. לא זורקים שאריות. שאריות של עוף או בשר שרוצים להגיש בארוחה שנייה, מומלץ להגיש שלא באותה צורה בה הוגשו במקור אלא בשינויים קלים ולשלבם עם סלט קר, ביחד עם אורז או בשילוב סלט מיונז.
4. דרך חיננית וקלה לקישוט מנות ולהוספת מרקם מעניין היא הוספת צ'יפס בטטה. את הצ'יפס מכינים על ידי טיגון של קילופי בטטה בשמן עמוק. כאשר הצ'יפסים מקבלים צבע יפה להוציא אותם על נייר סופג ולהמליח אותם. הצ'יפסים יישארו קריספיים כשעה.
5. אם כבר מאסנו בארוחות החגים הגדושות, העמוסות וחשקה נפשנו דווקא בארוחת חג קלילה יותר, סלט גדול ומגוון יהווה ארוחה מלאה. מומלץ להכין סלט על בסיס חסה ובו מכל טוב שישנו בבית, לדוגמא: אגוזים, שאריות בשר ועוף, אגוזים וגרעינים קלויים למיניהם, רצועות שניצל, קוביות גבינות וכו׳. על מנת 'לחבר' את הסלט מומלץ להוסיף רוטב לבן על בסיס יוגורט שום עירית ומיונז.
6. למארח שרוצה להרשים מומלץ לכלול בתפריט מנה בשרית פשוטה להכנה אך טעימה ועשירה מאוד: רוסטביף סינטה (מתכון בהמשך).
7. תפוחי אדמה הם תוספת אהובה על כולם המומלצת גם בארוחת החג. דרך מעניינת ויפה להגשת מנת תפוח אדמה אפוי, היא לחתוך תפוח אדמה לחצי ואז לפרוס פרוסות דקות לרוחב מבלי לחתוך עד הסוף. ניתן להכין בכל תיבול או אפילו בשמנת, להניח על הצד השטוח ולאפות בטמפרטורה של כ-200 מעלות על מנת לקבל צבע יפה.
8. בתכנון ההגשה זכרו תמיד: אוכל קטן תמיד טעים יותר. אוכל קטן על מקל - טעים אפילו יותר!
9. שתייה קלה לא חייבת להיות תעשייתית וקנויה. בארוחת חג השתייה המומלצת ביותר היא תה קר - זול, טעים, יפה וקל להכנה. דרך מומלצת להכנה: יש לשים לכל שני ליטר שקית תה אחת, עשבים, כגון: לימונית, נענע, ג׳רניום לימוני וכו׳. להמתיק ב-8 כפות סוכר או בעשב הסטיביה אשר נטול קלוריות וטבעי לחלוטין (מומלץ לחולי סכרת וניתן להשיג בכל חנויות הטבע). לשפוך מעט מעם רותחים ולאחר כחמש דקות להוסיף מים קרים וקוביות קרח. להגיש בקנקן שקוף עם כל העשבים בפנים.יש לבקש מהקצב נתח סינטה מיושן במשקל של 2-5 ק״ג לפי כמות הסועדים (מומלץ עם כמה שפחות שומן בחלקה העליון).
מכינים תערובת של עשבי תיבול: רוזמרין, טימין ומרווה עם חרדל גרגירים פלפל שחור גרוס ומלח ים אטלנטי.
עוטפים את נתח הסינטה בתערובת שהכנו וסוגרים אותה, מטגנים קלות עד להגעה לצבע שחום קל ויפה.
מחממים תנור לטמפרטורה של כ-100 מעלות ומכניסים לתנור את הנתח עטוף בנייר אלומיניום למשך כשעה וחצי (בהתאם לגודל הנתח, בין שעה לשעתיים).
רגע לפני שאת יוצאת לקניות תכנני, פשוט תכנני כל פרט מא' ועד ת'. כך תחסכי, כך תתארגני נכון, כך תעשי קנייה מאורגנת.
1. בבניית תפריט חג יש לשים דגש על שימוש במוצרים מגוונים, צבעי מזון מגוונים ומרקמים מגוונים (קריספי מטוגן, בריאותי חלקלק, שחום בתנור, חלק ועוד), הגיוון תורם ליופי המזונות המונחים על השולחן ועונה על טעמים שונים של האנשים.
2. כאשר מכינים מנות בשר מומלץ להפריד את הבשר מהרוטב ולהניח אותו בצד בסוסייר יפה על מנת לקבל מנה אסתטית.
3. לא זורקים שאריות. שאריות של עוף או בשר שרוצים להגיש בארוחה שנייה, מומלץ להגיש שלא באותה צורה בה הוגשו במקור אלא בשינויים קלים ולשלבם עם סלט קר, ביחד עם אורז או בשילוב סלט מיונז.
4. דרך חיננית וקלה לקישוט מנות ולהוספת מרקם מעניין היא הוספת צ'יפס בטטה. את הצ'יפס מכינים על ידי טיגון של קילופי בטטה בשמן עמוק. כאשר הצ'יפסים מקבלים צבע יפה להוציא אותם על נייר סופג ולהמליח אותם. הצ'יפסים יישארו קריספיים כשעה.
5. אם כבר מאסנו בארוחות החגים הגדושות, העמוסות וחשקה נפשנו דווקא בארוחת חג קלילה יותר, סלט גדול ומגוון יהווה ארוחה מלאה. מומלץ להכין סלט על בסיס חסה ובו מכל טוב שישנו בבית, לדוגמא: אגוזים, שאריות בשר ועוף, אגוזים וגרעינים קלויים למיניהם, רצועות שניצל, קוביות גבינות וכו׳. על מנת 'לחבר' את הסלט מומלץ להוסיף רוטב לבן על בסיס יוגורט שום עירית ומיונז.
6. למארח שרוצה להרשים מומלץ לכלול בתפריט מנה בשרית פשוטה להכנה אך טעימה ועשירה מאוד: רוסטביף סינטה (מתכון בהמשך).
7. תפוחי אדמה הם תוספת אהובה על כולם המומלצת גם בארוחת החג. דרך מעניינת ויפה להגשת מנת תפוח אדמה אפוי, היא לחתוך תפוח אדמה לחצי ואז לפרוס פרוסות דקות לרוחב מבלי לחתוך עד הסוף. ניתן להכין בכל תיבול או אפילו בשמנת, להניח על הצד השטוח ולאפות בטמפרטורה של כ-200 מעלות על מנת לקבל צבע יפה.
8. בתכנון ההגשה זכרו תמיד: אוכל קטן תמיד טעים יותר. אוכל קטן על מקל - טעים אפילו יותר!
9. שתייה קלה לא חייבת להיות תעשייתית וקנויה. בארוחת חג השתייה המומלצת ביותר היא תה קר - זול, טעים, יפה וקל להכנה. דרך מומלצת להכנה: יש לשים לכל שני ליטר שקית תה אחת, עשבים, כגון: לימונית, נענע, ג׳רניום לימוני וכו׳. להמתיק ב-8 כפות סוכר או בעשב הסטיביה אשר נטול קלוריות וטבעי לחלוטין (מומלץ לחולי סכרת וניתן להשיג בכל חנויות הטבע). לשפוך מעט מעם רותחים ולאחר כחמש דקות להוסיף מים קרים וקוביות קרח. להגיש בקנקן שקוף עם כל העשבים בפנים.יש לבקש מהקצב נתח סינטה מיושן במשקל של 2-5 ק״ג לפי כמות הסועדים (מומלץ עם כמה שפחות שומן בחלקה העליון).
מכינים תערובת של עשבי תיבול: רוזמרין, טימין ומרווה עם חרדל גרגירים פלפל שחור גרוס ומלח ים אטלנטי.
עוטפים את נתח הסינטה בתערובת שהכנו וסוגרים אותה, מטגנים קלות עד להגעה לצבע שחום קל ויפה.
מחממים תנור לטמפרטורה של כ-100 מעלות ומכניסים לתנור את הנתח עטוף בנייר אלומיניום למשך כשעה וחצי (בהתאם לגודל הנתח, בין שעה לשעתיים).
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות