ארטישוק צלוי על מוצרלה • מתכון לפסח
ארטישוקים צלויים בגריל עם כדורי מוצרלה ועשבי תיבול • מצוין לגיוון לימי חול המועד • מתאים גם לארוחות ערב או בוקר • חלבי, בריא וטעים
- תמי גיל, בחדרי חרדים
- ג' ניסן התשע"ב
המתכון מוגש על ידי לוטפי כבת, שף מלון רויאל רימונים ים המלח.
מוצרים לחמש מנות:
4 ארטישוקים טריים- נקיים וקלופים עם גבעול.
2 פלפלי צ'ילי חצויים.
4 גבעולי בצל ירוק.
12 כדורי מוצרלה מושרים בשמן זית וזעתר.
מוצרים למרינדה:
מרינדה למישרה-
4 כפות שמן זית
4 ענפי אורגנו טריים.
4 ענפי תימין טריים.
6 שיני שום פרוסות.
1 פלפל צ'ילי קצוץ.
2 כפות דבש.
1 כף סילן
קורט מלח
קורט פלפל שחור גרוס דק.
מיץ לימון מלימון אחד טרי.
אופן ההכנה:
• חותכים את הארטישוקים לרבעים לאורך, מבשלים את הארטישוקים במים למשך 5 דק'.
• מוציאים ומקררים אותם במי קרח.
• לאחר מכן צולים את הארטישוקים במחבת גריל פסים משני הצדדים כ4 דק' עד קבלת צבע זהוב.
• מניחים את הארטישוקים בתוך המרינדה במשך 20 דק' עד לספיגת הטעמים.
• מוציאים את הארטישוקים מהמרינדה ומניחים על צלחת הגשה ומעטרים אותם בכדורי המוצרלה אשר היו בשמן הזית והזעתר.
• לאחר מכן מקשטים את הארטישוקים על גבעולי בצל ופלפל צ'ילי חצוי וענפי זעתר טריים.
• יש אפשרות להוסיף מלמעלה גבינת פרמז'ן מגורדת.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות