י"ג חשון התשפ"ה
14.11.2024

ארטישוק צלוי על מוצרלה • מתכון לפסח

ארטישוקים צלויים בגריל עם כדורי מוצרלה ועשבי תיבול • מצוין לגיוון לימי חול המועד • מתאים גם לארוחות ערב או בוקר • חלבי, בריא וטעים

ארטישוק צלוי על מוצרלה • מתכון לפסח



המתכון מוגש על ידי לוטפי כבת, שף מלון רויאל רימונים ים המלח.

מוצרים לחמש מנות:

4 ארטישוקים טריים- נקיים וקלופים עם גבעול.
2 פלפלי צ'ילי חצויים.
4 גבעולי בצל ירוק.
12 כדורי מוצרלה מושרים בשמן זית וזעתר.

מוצרים למרינדה:

מרינדה למישרה-

4 כפות שמן זית
4 ענפי אורגנו טריים.
4 ענפי תימין טריים.
6 שיני שום פרוסות.
1 פלפל צ'ילי קצוץ.
2 כפות דבש.
1 כף סילן
קורט מלח
קורט פלפל שחור גרוס דק.
מיץ לימון מלימון אחד טרי.

אופן ההכנה:

• חותכים את הארטישוקים לרבעים לאורך, מבשלים את הארטישוקים במים למשך 5 דק'.

• מוציאים ומקררים אותם במי קרח.

• לאחר מכן צולים את הארטישוקים במחבת גריל פסים משני הצדדים כ4 דק' עד קבלת צבע זהוב.

• מניחים את הארטישוקים בתוך המרינדה במשך 20 דק' עד לספיגת הטעמים.

• מוציאים את הארטישוקים מהמרינדה ומניחים על צלחת הגשה ומעטרים אותם בכדורי המוצרלה אשר היו בשמן הזית והזעתר.

• לאחר מכן מקשטים את הארטישוקים על גבעולי בצל ופלפל צ'ילי חצוי וענפי זעתר טריים.

• יש אפשרות להוסיף מלמעלה גבינת פרמז'ן מגורדת.


מוצרלה ארטישוק מלון רויאל רימונים ים המלח מרינדה

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}