בריא ומזין • לביבות קישואים ונענע
מחפשת תוספת משביעה מתפוחי אדמה? • קבלי מתכון: בשביל השובע: תפוחי אדמה, בשביל הבריאות: קישואים, בצל, יוגורט ושום • לביבות במתכון מקורי וייחודי • בתיאבון
- תמי גיל, בחדרי חרדים
- י"ז אדר התשע"ב
כמות: 6-8 איש
זמן הכנה: 10 דקות
זמן טיגון: 10-15 דקות
מצרכים:
2 תפוחי אדמה בינוניים
1/2 ק"ג קישואים נקיים וללא קצוות
1 בצל יבש קטן מקולף
1 ביצה
3 כפות קמח תופח
מלח/פלפל
חופן עלי נענע טרייה קצוצה
שמן לטיגון
לרוטב היוגורט:
גביע יוגורט
1 שן שום קטנה קצוצה
3 ענפי נענע קצוצה
מלח-לפי טעםאופן ההכנה:
• קולפים את תפוחי האדמה, חותכים לרבעים ומבשלים במים עד להתרככות.
• מסננים ומועכים במזלג.
• תוך כדי בישול התפו"א מגרדים בפומפיה את הקישואים והבצל, מעבירים למסננת וסוחטים היטב את כל הנוזלים.
• מניחים בצד במסננת על מנת להמשיך ולהגיר את שאריות הנוזלים.
• מעבירים לקערה את תפוחי האדמה, הקישואים והבצל ומערבבים.
• מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים.
.
• מחממים מחבת גדולה עם מעט שמן. השמן צריך להיות חם, אך לא לוהט. אם מתחיל ל"עשן", מסירים מהאש וממתינים מעט לצינון השמן.
• מניחים כף מהתערובת במחבת ומשטחים מעט. ממשיכים בהתאם לגודל המחבת.
• בודקים בזהירות ואם הלביבות מתחילות להשחים, הופכים לצידן השני. ממשיכים בטיגון עד להשחמה.
• מוציאים, מניחים על נייר סופג. ממשיכים עד שנגמרת התערובת.
• מגישים עם רוטב היוגורט: מערבבים את כל מרכיבי הרוטב בקערה קטנה.
בתיאבון המתכון באדיבות השף מוריס מונייר
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות