כ"ד חשון התשפ"ה
25.11.2024

מחקר טוב ידשן עצם

מחקר בריטי חדש מוכיח: לא רק הסידן של מוצרי החלב תורם לבניית העצמות ולמניעת מחלת דלדול העצם, אלא גם צריכה יומית של חסה, תרד וברוקולי

כבר לא צריך רק חלב
כבר לא צריך רק חלב

מחקר בריטי חדש מוכיח כי לא רק הסידן של מוצרי החלב תורם לבניית העצמות ולמניעת מחלת דלדול העצם - אוסטיאופורוזיס - אלא גם צריכה יומית של חסה, תרד וברוקולי. על כך מדווח העיתון 'מעריב'.

לפי המחקר, הוכח שלא רק סידן וויטמין D חשובים לעצם, אלא גם שורה של חומרים בסיסיים המצויים בירקות, ובמיוחד בירקות ממשפחת העליים. החומרים הללו מנטרלים חומרים חומציים, הנוצרים בגוף כתוצאה מפירוק בתהליך חילוף החומרים של המאכלים עשירי החלבונים והדגנים.

כיוון שכך, לפי המחקר, יש לצרוך מדי יום כמות השווה לשתי כוסות וחצי של ברוקולי מבושל או תרד, או חסה וברוקולי טריים.

קישורים:
מקור: מעריב
תורה

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו התפרסמו 1 תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}