כ"ד חשון התשפ"ה
25.11.2024

חזק מברזל

סובלים מחוסר ברזל? זקוקים לתוספת סידן? חשוב שתדעו כי שילובי מזון נכונים מעודדים ספיגת ברזל וסידן ושומרים על תחושת השובע. מאילו שילובים כדאי להימנע ואילו כדאי לאמץ

חזק מברזל

* לא כדאי לאכול סידן עם מוצרי חלב משום שהחומצה הפיטית שבו מעכבת ספיגה של סידן בגוף.

* לא כדאי לשתות תה בזמן הארוחה משום שהוא מפריע לספיגת הסידן והברזל בגוף.

* כדאי לאכול דגנים עם קטניות, למשל: מג'דרה העשויה מאורז (דגן) ועדשים (קטניות) היוצרים יחד חלבון בעל ערך ביולוגי גבוה המכיל את כל חומצות האמינו הדרושות לגוף. שילובים מוצלחים נוספים הם: קוסקוס וגרגירי חומוס, ובורגול עם שעועית לבנה.

* רצוי לשלב בארוחה צמחונית מזון עשיר בוויטמין C (למשל: לאכול פלפל אדום או ירוק, לתבל במיץ לימון ולקנח בפרי) המעלה את שיעור ספיגת הברזל מן הצומח.

* מומלץ לאכול פרי עם מעט שקדים או אגוזים מכיוון שפרי גורם לעלייה מהירה של סוכר בדם והשומן בשקדים או באגוזים מפחית את קצב הספיגה המהיר של הסוכר ושומר על שובע לאורך זמן.
תורה

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}