י"ח אלול התשפ"ד
21.09.2024

מלחמת שמונה הימים

עובדי חברת 'ויטה- פרי הגליל' קיבלו שמונה ימים של חסד מבית המשפט, שהחליט לא להכריע בינתיים האם למנות כונס נכסים למפעל. בחצור הגלילית אוירת יאוש וחוסק תקווה

מלחמת שמונה הימים
מאבק עבר במפעל פרי הגליל צילום: בחדרי חרדים

ויטה פרי הגליל נמצאת בניהולו של כונס מפעיל מטעם בית המשפט, לאחר שנקלעה לחובות של עשרות מיליוני שקלים. מאתמול בבוקר התבצרו כ-300 העובדים בפתח המפעל, שם שרפו צמיגים ונעלו את שערי הכניסה, לקראת הדיון בבקשת הבנקים למנות למפעל כונס נכסים. הם חששו שצעד זה יוביל לסגירת המפעל ולפיטוריהם.

העובדים המוחים לא מודאגים רק מגורלם האישי - מאחוריהם עומדות משפחות שלמות. מי שנותרו בצל המחאה המתוקשרת הם ילדי העובדים, שעומדים בפני תקופה לא פשוטה. חלק מילדי העובדים הבטיחו ללוות את הוריהם בדיון בבית המשפט המחוזי, אחרים יישארו ביישוב ובסמוך לשערי המפעל בהמתנה להחלטה.

מערכת החינוך והמסחר בחצור הגלילית הושבתה היום (ג') לאות הזדהות עם עובדי מפעל "פרי הגליל", שציפו לדיון המשפטי על גורל מפעלם. לדברי ראש המועצה, שמעון סויסה, "קיבלנו את ההחלטה במשותף. נחסום את הכניסה ליישוב מכביש 90, נקיים משמרת מחאה ותושבים ילוו את העובדים לבית המשפט בחיפה".

הדיון בבית המשפט בבקשה למנות כונס נכסים למפעל "פרי גליל" בחצור הגלילית הסתיים הערב (שלישי) ללא החלטה אופרטיווית. בית המשפט קבע כי עד ה-1 במארס יוכלו להתקבל הצעות להסדר נושים למפעל. ב-5 במארס ידון בית המשפט בהצעות שיוצגו בפניו. כבר במהלך הדיון הודיעה חברת סטארקיסט כי היא מעוניינת לרכוש את המפעל.

יו"ר ההסתדרות במרחב הגליל העליון, יונה פרטוק אמר עם תום הדיון כי "בית המשפט נתן ארכה של שמונה ימים שבמהלכם אנחנו קוראים לממשלת ישראל להיכנס מיד לעובי הקורה. לא יהיו עוד שמונה ימים כאלה לעשות את הכל כדי שהבנקים יעשו את מה שצריך לעשות". לדברי פרטוק, "בית המשפט נתן לנו סיכוי והזדמנות אנחנו יכולים לממש אותם ולהינצל".

יו"ר ועד העובדים של המפעל, מוטי חזיזה, אמר כי "השופט קבע שאנחנו צודקים. הוא נתן לנו סיבה להיות קצת יותר אופטימיים, אבל עדין אי אפשר לישון בשקט. אני יותר רגוע ממה שהייתי לפני ארבע שעות, אבל עדיין מודאג".


נציג הבנקים בדיון אמר כי "הכינוס הוא הדרך היחידה שתאפשר את מכירת המפעלים כעסק חי", אמר בדיון נציג הבנקים. נציגת העובדים, עו"ד גלילה רונשטיין, השיבה: "להגיד לעובדים שכינוס הוא לטובתם זו התנשאות ופטרונות. העובדים לא יראו מזה כסף. אנחנו מבקשים הסדר נושים". ראש מועצת חצור הגלילית, שמעון סויסה, ביקש מבית המשפט ארכה, כדי למצוא פיתרון למשבר. "העובדים לא ימצאו עבודה אם יפוטרו", אמר.

מוקדם יותר כ-700 עובדי "פרי גליל" ותושבי חצור הגלילית ערכו תהלוכת מחאה ברחוב הראשי של היישוב. המפגינים חסמו את צומת חצור בכביש מספר 60. סנדר קץ, שעבד במפעל במשך 23 שנים, אמר במהלך ההפגנה כי "יש צורך להקים ועדת חקירה שתבדוק איך הבנקים איפשרו לשלם 90 מיליון שקלים עבור חברת ויטה - תשלום מופרז שהביא להתמוטטות המפעל שלנו". בהפגנה השתתפו תלמידים וחקלאים רבים שבאו להזדהות עם העובדים, וגם פעילים מתנועת הנוער העובד והלומד. גם ראשי רשויות מהצפון הגיעו לתמוך בעובדים. את ההפגנה ליוותה מכונית ההלוויות של חברה קדישא שהשמיעה קינות אבל. עובד החברה אמר כי "מדובר בתפילת אשכבה למפעל ולחצור כולה".
תורה

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו התפרסמו 1 תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}