כ"ד חשון התשפ"ה
25.11.2024

בג"ץ: גדר ההפרדה תצמד לקרית ספר

השופטת בייניש קיבלה טענות הערבים מבלעין כי לא יוכלו לעבד את אדמותיהם, וקבעה: גדר ההפרדה תהיה צמודה לבתי התושבים. מערכת הבטחון חוששת לגורל תושבי 'נאות הפסגה'

גדר ליד הבית. שכונת 'נאות הפסגה'
גדר ליד הבית. שכונת 'נאות הפסגה'

בעקבות עתירה שהגיש ראש מועצת בלעין, פסק בג"ץ לפני כשנה כי על המדינה לשקול מחדש, בתוך זמן סביר, חלופה לתוואי גדר הביטחון העובר באדמות בילעין, אשר תשאיר בצדה המזרחי של הגדר את שטחי שלב ב' של תכנית 'מתתיהו מזרח'. לפי פסיקה זו, שטחים אלו, שנועדו לבניית שכונות חדשות במודיעין עילית, ישארו מחוץ לגדר, ובכך בעצם תעבור הגדר בתוך העיר מודיעין עילית.

המדינה, שהתעלמה מהחלטת בג"ץ, החליטה אמנם על תוואי חדש, אשר מתקרב לשכונות 'נאות הפסגה' ו'מתתיהו מזרח' בהשוואה לתוואי שנפסל, אך התוואי החדש הותיר בתוך תחומי מדינת ישראל גבעה המרוחקת כ-300 מטרים - החולשת על 'מתתיהו מזרח' ו'נאות הפסגה'.

המדינה טענה בבג"ץ, כי הזיזה את הגדר מעט מזרחה, כדי לכלול בתחום הגדר את הגבעה, על-מנת להגן על תושבי שכונת 'נאות הפסגה' ותושבי שלב א' של שכונת 'מתתיהו מזרח', וזאת בהתאם לפסק-הדין, בו נקבע כי ההגנה על תושבי שכונות אלו היא לגיטימית.

אלא שכעת החליטה נשיאת בית המשפט העליון, השופטת דורית בייניש, לקבל את טענות העותרים שטענו כי לא יוכלו לעבד את אדמותיהם ואת כרמי הזיתים, וקבעה כי הגדר תהיה צמודה לבתי התושבים, וכי "התחשבות בקיומה של כוונה עתידית לפתח את העיר אינה מהווה שיקול שיש להתחשב בו בשלב זה". ועל כן "שיקולי הביטחון אשר יעצבו את התוואי החדש יתחשבו בבתים אשר נבנו בפועל ולא בתכניות לבנייה עתידית. ומרחקי הביטחון ימדדו מהבנייה הקיימת ולא מבתים מתוכננים אשר טרם הוקמו".

בעניין חשש מערכת הבטחון לגורל תושבי 'נאות הפסגה' באם הגבעה המשקיפה עליהם תיוותר מחוץ לגדר - המליצה בייניש כי במקום להחזיק בגבעה, ניתן למצוא פיתרון בדמות הקמת דרך פטרול אשר תאפשר את גישת כוחות הצבא לגבעה זו, ולהחזיקה גם אם תיוותר ממזרח לגדר.
תורה

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו התפרסמו 7 תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}