י"ז אלול התשפ"ד
20.09.2024

הרב מצגר: רמיסת הערכים היהודיים היא הגורם המרכזי להשתמטות ממילואים

הרב תקף בדרשתו את פסק הדין המתיר למכור חמץ בחנויות. כן יצא חוצץ כנגד המכונה "הרב" אליאור חן וכנגד אלו הלומדים קבלה ללא פיקוח

הרב מצגר: רמיסת הערכים היהודיים היא הגורם המרכזי להשתמטות ממילואים

"פגשתי השבוע מג"דים בצה"ל שסיפרו לי בכאב על הירידה המתמדת בהתגייסות למילואים בקרב קצינים ומפקדים" סיפר הרב הראשי לישראל, הרב יונה מצגר, בדרשת 'שבת הגדול' שנשא בבית הכנסת המרכזי 'ישרון' בירושלים. "כשניסינו להבין מה הגורם המרכזי לכך, הייתה הסכמה, שקיימת בקרב אנשי המילואים שחיקה במערכת הערכים הגורמת לירידה במוטיבציה להתגייס למילואים. ואני אומר לכם רבותיי, אם בית המשפט רומס במו ידיו ערך יהודי קדוש כמו איסור חמץ בפסח, זו רמיסת סמל החירות היהודי. ה'מצה' אותה אנו אוכלים בפסח, שימשה סמל לחירות העם היהודי במשך שלושת אלפים שנה, עמה יצאנו ממצרים במטרה לעלות אל ארץ האבות, אם אנו רומסים את דגל החירות היהודי במו ידינו אנו אשמים בתוצאות. הצטערתי לשמוע שקצינים מסרבים לשרת כי חבל להם להפסיד ימי עבודה... בתקופת בה שירתי בצה"ל קצין לא העז להעלות אפשרות שכזו על דל שפתותיו מחמת הבושה, אבל כשהוא רואה כיצד נרמסים הערכים המקודשים לעם היהודי, ובהם אלו המסמלים את היציאה ממצרים בחיפזון בכדי על מנת להגיע לארץ ישראל עליה הוא מתבקש להלחם, אז לצערנו הוא לא מרגיש חובה".

עוד אמר הרב הראשי: "אינני משפטן ויתכן כי בפסק הדין ישנם נימוקים שונים המסבירים אותו, אך התזמון שבו ניתן הפסק, בסמוך לחג הפסח, נראה לי תמוה".

בדרשה שעסקה בעיקרה בהלכות פסח שחל במוצאי שבת התייחס הרה"ר לישראל גם לפרשיות ההתעללות בילדים. הוא ציין כי לא לחינם נאסר לימוד הקבלה למי שטרם מילא כרסו בש"ס ופוסקים ולמי שטרם מלאו לו ארבעים שנה, וגם אז יש לעשות זאת אך ורק תחת הדרכתו של רב מפורסם ומובהק הבקי בתורת הנסתר שקיבלה במסורת מרבותיו. "אנו עדים בימים אלו לתוצאות הרות אסון של לימוד קבלה שלא באופן הראוי, דבר שהגיע כפי שנטען עד לכדי מסכת ההתעללויות החולניות בילדים" אמר הרב הראשי. הרב מצגר הוסיף ואמר "אם כתוצאה מלימוד קבלה מעשית נשתבשה דעתו של אותו אדם, ואם יש אמת בטענות כי ההתעללויות הללו מבחינתו של 'הרב' הוסברו כתיקון לנשמות, זוהי עדות מחרידה למה ניתן להגיע מלימוד קבלה ללא פיקוח והכוונה של גדול בישראל המוכר וידוע לכל כבקי בחכמת הקבלה".
תורה

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו התפרסמו 1 תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}