כ' חשון התשפ"ה
21.11.2024

מתכון מיוחד לקרעפלעך

'בת הכפר' גולשת בפורום 'בחדרי חרדים' העוסקת בתחום המזון והבישול מביאה לנו מתכון מיוחד בצירוף תמונות להכנת קרעפלעך

מגש קרעפלעך לפני טיגון
מגש קרעפלעך לפני טיגון

קרעפלאך / כ100 יחידות

מילית
4 בצלים בינוניים
מעט שמן לטיגון
600-700 גרם רצועות שניצל עוף(כחצי חבילה)
צילי גרוס

1.לחתוך את הבצלים לקוביות,

2. לחתוך את השניצלים לקוביות קטנטנות,

3. לטגן עד להשחמה את הבצל,

4.להוסיף אליו את קוביות חזה העוף

5. להוסיף עוד חתיכות של חזה העוף, להוסיף גם את התבלינים ולהקפיץ כל הזמן, להמשיך לטגן עוד רגעים ספורים עד להלבנתם של קוביות חזה העוף.

6, כאשר חזה העוף מולבן להסיר מייד מהאש

7. להוציא לפני שיתקרר מהמחבת לקערה ללא השמן.

8. לטחון במטחנת בשר את העוף עם הבצל המטוגנים, כשהם חמים עדיין.

9. רצוי לטחון טחינה גסה עם הרשת בעלת החורים הגדולים

10.הכנת הבצק :

450 גרם קמח (3 כוסות)
1 כף מחוקה מלח
3 כפות שמן
11/2 כוסות מים קרים להוסיף בהדרגה לפי ספיגת הבצק, יתכן וישארו מים.
____________
ללוש לבצק רך ואחיד


לכסות ולהשהות בקרור למספר שעות,



11. הבצק בקערה לאחר קרור של מספר שעות במקרר

12. לקמח את משטח העבודה

13. לרדד לעלה דק,
ולקמח גם את המערוך,

14. וכשהעלה דק דיו, להרים אותו ולקמח מעט את המשטח, ואז לקרוץ עיגולים בקוטר 4 ס"מ.
ההרמה נועדה כדי לכשנקרוץ ,העיגולים יצאו יפים ולא יתכווצו.


15. להסיר את הבצק העודף

16. להניח במרכז כל עיגול את המילית של העוף עם הבצל המטוגן הטחונים


17. להרים בזהירות את הבצק עם ידיים מקומחת, לקפל ולמתוח בעדינות כלפי מעלה את השוליים משני כיוונים ולהדק.

18.להעביר למגש באופן מסודר,
(במצב הזה ניתן להקפיא, עוד לפני הבישול, או הטיגון .לפני הארוחה מוציאים לפי הצורך וממשיכים לשלבים הבאים(.



19. לקרעפלאך מבושלים:
להביא לרתיחה מרק עוף בסיר רחב .
להכניס אותם בהדרגה ולבשל עד שהם צפים.
לסנן ולהניח בצד ( גם בשלב זה ניתן להקפיא)
להשאיר עד להגשה בכלי עם מעט מרק או לשמן אותם כדי שלא ידבקו או להניח בודדים במגש או תבנית .

20. לקרעפלאך מטוגנים:

לחמם שמן במחבת, להוסיף בהדרגה את הקרעפלאך (לא המבושלים) בזהירות,
ולטגן דקות ספורות עד להשחמה משני הצדדים.


21. קרעפלאך מטוגנים מוכנים בקערה.

22. להגיש את הקרעפלאך המבושלים צפים במרק .
.
תורה

 

מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו התפרסמו 1 תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}