כיסוני בשר כובשי חיך..
שמרית מציגה כיסוני בשר שלא יאכזבו. אתם מוזמנים לשתף אותנו בתגובות של "אחרי"...
- כתב בחדרי חרדים
- י"ג אב התשס"ו
- 4 תגובות
הקיץ בעיצומו, הקייטנות כבר נגמרו, ועכשיו כל המשפחה משוטטת לנו בבית, מחכה להפתעות טעימות.
כבר בישלנו כמעט כל מה שידענו, כבר אילתרנו כל מה שלא ממש ידענו, אז מה עכשיו?
שמרית מציגה כיסוני בשר שלא יאכזבו. אתם מוזמנים לשתף אותנו בתגובות של "אחרי"...
מרכיבי הבצק (20 יחידות):
3 כוסות קמח (500 גר')
½ שקית או ½ קוביית שמרית
½ חבילה מרגרינה (100 גר')
1 ביצה
5 כפות חומץ
1 כפית מלח
¾ כוס מים
מרכיבי המלית:
300 גר' בשר בקר טחון
4 בצלים
1 סלסלה פטריות שמפיניון טריות קצוצות
מלח, פלפל לפי הטעם
תבלין שום גבישי או 2 שיני שום טרי
רוטב פטריות:
2 מכלי שמנת פרווה לבישול
1 סלסלה פטריות שמפיניון טריות קצוצות
50 גר' מרגרינה
3 כפות מרק פטריות
מלח, פלפל ואגוז מוסקט לפי הטעם
שמן לטיגון
שומשום לקישוט
ביצה טרופה למריחה
אופן הכנת הבצק:
לשים את כל חומרי הבצק יחד תוך הוספה הדרגתית של הנוזלים עד לקבלת בצק רך ועדין. משהים כשעה במקרר למנוחה בכלי מכוסה.
אופן הכנת המלית:
קוצצים את הבצלים ומטגנים עד להזהבה. מחלקים את הכמות לשניים, חצי למאפה וחצי לרוטב.
מוסיפים לחצי מכמות הבצל המטוגן את הפטריות והבשר הטחון ומטגנים עד שהבשר מתחיל להתבשל, מתבלים לפי הטעם.
אופן הכנת המאפה:
מקמחים את שולחן העבודה ומרדדים את הבצק לעובי דק (עד ½ סמ').
בעזרת קערת מרק קורצים עיגולים, מניחים 2 כפות מהמלית וסוגרים את הכיסון.
מסדרים את הכיסונים בתבנית על נייר אפייה ומשהים למנוחה של ½ שעה, מברישים בעדינות בביצה טרופה, מפזרים שומשום ואופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות צלזיוס כ- 15 דקות.
אופן הכנת הרוטב:
בסיר בישול מטגנים את הפטריות במרגרינה עד להזהבה, מוסיפים את שני מכלי השמנת ומביאים לרתיחה. מוסיפים את הבצל הקצוץ המטוגן שנשאר ומערבבים היטב עד קבלת בלילה אחידה.
מוסיפים את מרק הפטריות ומבשלים 10-15 דקות עד להסמכת הקרם. מטבלים עם מלח, פלפל ואגוז המוסקט לפי הטעם.
מוזגים את הרוטב על המאפים לפני ההגשה.
מוצרי שמרית נושאים את חותם הכשרות המהודר של בד"ץ העדה החרדית.
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
הוספת תגובה
לכתבה זו התפרסמו 4 תגובות