מתכון לפיצות
ב"שמרית" הכינו עבורכם מתכון ל-3 סוגים שונים של פיצות. ניתן להכינן יחד עם הילדים המחפשים תעסוקה בחופש
- כתב בחדרי חרדים
- י"ז תמוז התשס"ו
- 2 תגובות
הפיצות הם מוצר טעים וקל להכנה. ניתן להכינו יחד עם הילדים המחפשים תעסוקה בחופשות. אפשרויות הגוון גדולות. ב"שמרית" הכינו עבורכם מתכון ל-3 סוגים שונים.
מרכיבים לבצק (ל-4 פיצות עגולות ודקות בקוטר 28 ס"מ):
1 ק"ג קמח
1 שקית או קובית שמרית
1 שקית משפר לאפיה ביתית
1 חבילה (100 גר') חמאה/מרגרינה
ביצה מס' 2
1 כף מלח
450 מ"ל חלב/מים (פחות מ-2 כוסות).
מרכיבים לתוספות:
לרוטב העגבניות:
1 קופסא גדולה רסק עגבניות (250 גר')
1 קופסא עגבניות מרוסקות (500 גר')
4 עלי בזיליקום טרי
מלח ופלפל
לפיצות השונות: הכמויות ל-4 פיצות
1. לפיצה פיקנטית
1 פלפל ירוק חריף טרי קצוץ דק
1 פלפל אדום טרי חתוך לקוביות
1 פלפל ירוק טרי חתוך לקוביות
1 גוש גבינה בולגרית מפוררת (כ-300 גר')
1 שקית גבינה צהובה מגוררת (כ- 500 גר')
2. לפיצה ים-תיכונית
פרוסות חציל מטוגן או אפוי (מ- 1 חציל בינוני)
בצל בטבעות( מ-2 בצל בינוני), ניתן מטוגן
עגבניות מיובשות חתוכות דק (200 גר')
1 חב' גבינת פרומעז פרוסה לפרוסות
1 שקית גבינה צהובה מגוררת (כ- 500 גר')
תבלין זעתר לפי הטעם
3. לפיצה כפרית
1 סלסלה פטריות טריות (250 גר')
1 קופסא תירס גרעינים
זיתים ירוקים בטבעות (200 גר')
3 עגבניות טריות בקוביות
1 שקית גבינה צהובה מגוררת (כ-500 גר')
תבלין אורגנו
אופן ההכנה:
מכניסים לקערת מערבל את חומרי הבצק פרט למים, לשים באיטיות תוך הוספה הדרגתית של המים. לשים עד קבלת בצק רך וגמיש הניתק מדפנות המערבל.
משהים מכוסה כחצי שעה.
מחלקים הבצק ל-4 גושים ויוצרים צורת כדור מכל אחד.
משהים מכוסה לחצי שעה נוספת, מרדדים כל גוש על משטח מקומח
לעלה עגול בעובי כ 1/4 ס"מ ומניחים על נייר אפיה בתבנית מתאימה.
מפזרים את רוטב העגבניות והתוספות ובסיום את התבלינים.
אופים בתנור שחומם מראש ל-180-190 מעלות ל-20-25 דקות.
מוציאים מהתבנית עם נייר האפייה ומגישים חם.
מוצרי שמרית נושאים את חותם הכשרות המהודר של בד"ץ העדה החרדית.
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
הוספת תגובה
לכתבה זו התפרסמו 2 תגובות