כ"א כסלו התשפ"ה
22.12.2024

מעדן תפוח עץ

עוד מתכון נהדר של "שמרית" לקייצנו החמים

לאכול וליהנות
לאכול וליהנות

 

חברת "שמרית" מגישה מתכון מיוחד - להכנת מעדן תפוח עץ.

מרכיבים לבצק

5 כוסות קמח
שקית או קובית שמרית
½ כוס סוכר
140 גר' מרגרינה או חמאה
6 כפות שמן
2 חלמון ביצה
קורט מלח
תמצית וניל
כ 1 כוס מים

מרכיבים למלית

8 תפוחי עץ ירוקים חמוצים קלופים וחתוכים לקוביות
מיץ מ 1 לימון
50 מ"ל דבש
50 גר' סוכר (מומלץ חום)
50 גר' צימוקים
8 שזיפים מיובשים מגולענים קצוצים גס
10 משמשים מיובשים קצוצים גס
10 חישוקי תפו"ע מיובשים קצוצים גס

זיגוג מערבבים ½ כוס סוכר + ½ כוס חלב ומבשלים כ 20 דקות על להבה נמוכה.

אופן הכנת המלית

מבשלים על להבה נמוכה, את תפוחי העץ עם מיץ הלימון הסוכר והדבש עד שיתרככו היטב אך לא יהפכו לעיסה, מצננים מעט. מערבבים את כל הפרות המיובשים הקצוצים.

אופן הכנת הבצק

מכניסים את כל החומרים לקערת מערבל ולשים במהירות נמוכה עד לקבלת גוש בצק.
מעלים למהירות לבינונית וממשיכים ללוש כ 5 דקות נוספות. הבצק מתקבל גמיש ורך ואינו נדבק לדפנות הקערה. משהים את הבצק לתפיחה עד להכפלת הנפח.

מחלקים את הבצק לכדורים שווים, מרדדים כל כדור לעיגול בקוטר של כ 15 ס"מ. מניחים במרכז כל עיגול כף גדושה מהמלית וסוגרים את הקצוות מסביב (אין להדק או להדביק את הקצוות בעזרת מים או ביצה. הבצק צריך להיפתח מסביב למלית תפוחי העץ).

מניחים לתפיחה נוספת במקום חמים לכ ½ שעה ואופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני גבוה ºC180כ-20 –25 דקות. מוציאים מהתנור ומורחים בזיגוג.

מוצרי שמרית נושאים את חותם הכשרות המהודר של בד"ץ העדה החרדית.

מתכון מעדן תפוח

 

מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}