עוגת גבינה חגיגית לשבועות
שמרית מציגה: עוגת גבינה מיוחדת לחג השבועות
- שרות בחדרי חרדים
- א' סיון התשס"ו
- 2 תגובות
חברת "שמרית - פאקא" שמחה להציג לקהל הקוראים, מתכון לעוגת גבינה חגיגית לחג השבועות.
מרכיבים לבצק:
3 כוסות קמח (500 גר')
1/2 שקית שמרית
2 ביצים
1/2 כוס סוכר
קורט מלח
50 גר' חמאה רכה
2 כפות שמן
1/2 כוס חלב פושר או מים
מלית:
500 גר' גבינה לבנה 9%
200 גר' פודינג וניל לבישול (לא אינסטנט)
2 כוסות חלב
50 גר' חמאה
מיץ וקליפה מגוררת מלימון אחד
½ כוס סוכר (100 גר')
קורט מלח
2 כוסות צימוקים (100 גר')
1 כפית תמצית וניל
3 ביצים מופרדות לחלמונים וחלבונים
1 ביצה טרופה למריחה
תבנית קפיצית בקוטר 24-26 סמ'.
אופן ההכנה:
1. מערבבים בקערת מערבל את הביצים, הסוכר והמלח. מוסיפים בהדרגה את החלב, השמן והחמאה ומערבבים היטב.
2. מוסיפים לתערובת את הקמח והשמרית ולשים מספר דקות במהירות נמוכה עד לקבלת בצק הניתק מהדפנות (אם הבצק דביק ניתן להוסיף מעט קמח). משהים בקערה מכוסה עד להכפלת הנפח.
3. דוחסים באגרוף את הבצק התפוח ומחלקים ל 2 חלקים שווים. מרדדים את אחד החלקים לעלה בעובי של כ 1/2 ס"מ ומרפדים את תחתית התבנית ואת שוליה. את יתרת הבצק מחלקים ל 9 חלקים וצרים מהם רצועות דקיקות בקוטר 1/2 ס"מ. משלוש רצועות קולעים צמה.
אופן הכנת המלית:
1. מחממים בסיר את החלב, המלח, תמצית הווניל והגבינה הלבנה.
2. מערבבים בקערה מחצית מכמות הסוכר (50 גר'), חלמונים, חמאה והלימון ושופכים לסיר.
3. מוסיפים בהדרגה את הפודינג ומערבבים עד לרתיחה. מצננים ומוסיפים את הצימוקים.
4. מקציפים את החלבונים תוך הוספה הדרגתית של 50 גר' סוכר עד לקבלת קצף אוורירי ויציב. מקפלים את הקצף לתוך הבלילה.
5. שופכים את המלית על תחתית הבצק. מסדרים את רצועות הבצק בצורת שתי וערב על המלית ומעטרים עם הצמה את שולי התבנית. מורחים את הרצועות והצמה בחלמון ביצה.
6. אופים בתנור מחומם מראש לחום בינוני של 170 מעלות צלזיוס כ 40 דקות.
מוצרי שמרית נושאים את חותם הכשרות המהודר של בד"ץ העדה החרדית.
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
הוספת תגובה
לכתבה זו התפרסמו 2 תגובות