כ' חשון התשפ"ה
21.11.2024

מתכונים מיוחדים להכנת אוזני המן

לקראת פורים, מגישה חברת 'פאקא תעשיות' מספר מתכונים מיוחדים להכנת אוזני המן

אוזני המן בטעמים מיוחדים
אוזני המן בטעמים מיוחדים

 

לקראת ימי הפורים הבעל"ט, מגישה "פאקא תעשיות" מספר מתכונים מיוחדים להכנת אוזני המן.

מרכיבים:

לבצק:
½ 3 כוסות קמח מנופה(500 גר')
½ שקית שמרית
1 חב' מרגרינה רכה (200 גר')
1 כוס סוכר (200 גר')
2 ביצים מס' 2
1 שקית סוכר וניל
½ כפית מלח
¼ כוס מים (60 גר')
ניתן להחליף המרגרינה והמים בחמאה רכה וחלב.

למליות:
1. מלית תמרים, אגוזים וצימוקים

400 גר' מלית תמרים (תמרמלית)
150 גר' אגוזי מלך שבורים גס
150 גר' צימוקים בהירים
¼ כוס מים פושרים
מערבבים את כל החומרים עד לקבלת מרקם אחיד.

2. מלית אגוזי לוז

250 גר' אגוזי לוז טחונים דק
1 כוס סוכר (200 גר')
1 חבילה מרגרינה רכה (200 גר')
5 כפות קורנפלור
1 ביצה

לקערת מערבל עם וו "גיטרה" מכניסים את המרגרינה הרכה והסוכר. מקציפים ומוסיפים הביצה הקורנפלור ואת אגוזי לוז הטחונים עד לקבלת תערובת אחידה.

3. מלית שוקולד ושקדים

200 גר' שקדים טחונים דק
1 חבילה מרגרינה רכה (200 גר')
1 כוס סוכר (200 גר')
1 ביצה
1 כוס קורנפלור (150 גר')
1 חבילת שוקולד מריר מומס (100 גר')

לקערת מערבל עם וו "גיטרה", מכניסים את המרגרינה הרכה והסוכר. מקציפים ומוסיפים הביצה הקורנפלור עד לקבלת מירקם אחיד, מוסיפים את השקדים הטחונים ואת השוקולד המומס עד לקבלת תערובת אחידה.

אופן הכנת אוזני המן:

מכניסים לקערת מערבל את כל חומרי הבצק פרט למים, לביצים ולשמרית,
לשים במהירות איטית מספר דקות, מוסיפים את שאר חומרי הבצק ולשים עד לקבלת בצק רך ועדין.
משהים מכוסה בקערה כ-1 שעה במקרר. מכינים את המלית.
מרדדים הבצק לעלה דק, בעזרת כוס בקוטר 10 ס"מ חורצים עיגולים מהבצק.
שמים במרכז כל עיגול בצק,כף מהמלית, מקפלים הבצק וסוגרים היטב למשולש.
משהים לתפיחה כ-20 דקות.
אופים בתנור שחומם מראש לטמפרטורה 190 מעלות כ-15 דקות עד להזהבה.

אוזני המן

 

מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}