כ"א חשון התשפ"ה
22.11.2024

המספרים מוכיחים: התאגיד זול יותר מרשות השידור

נתניהו כתב בפייסבוק כי "עלות המשך הפעלת רשות השידור נמוכה בעשרות מיליוני שקלים מעלותו של התאגיד, אז בשביל מה צריך את התאגיד?" • מסמך של אגף התקציבים באוצר חושף את האמת

המספרים מוכיחים: התאגיד זול יותר מרשות השידור





בבסיסה של הסערה הפוליטית המאיימת להביא את מדינת ישראל לבחירות, ניצבת עובדה תקציבית שעליה התבסס ראש הממשלה, בנימין נתניהו. בפוסט שהעלה במוצאי שבת לפייסבוק. "שיניתי את דעתי בעקבות פגישה שקיימתי אתמול עם עובדי רשות השידור", כתב נתניהו. "התברר שבניגוד לנתונים של משרד האוצר, עלות המשך הפעלת רשות השידור נמוכה בעשרות מיליוני שקלים מעלותו של התאגיד. אז בשביל מה צריך את התאגיד?"

עם הסיפורים של עובדי רשות השידור שנגעו ללבו של נתניהו אי־אפשר להתווכח. עם זאת, ההנחה שהפעלת התאגיד יקרה יותר אינה תואמת נתונים שנמצאים בידי משרד האוצר. נתוני אגף התקציבים, העולים ממסמך שנכתב בנושא לפני כארבעה חודשים, מעידים כי המשך הפעלת רשות השידור במודל התאגיד — משמע בהתאם לחוק התאגיד — וסגירת התאגיד במקביל, יעלו 385 מיליון שקל בשנה. הנתון הזה הוא שעומד בבסיס התנגדותו של שר האוצר משה כחלון למהלך.

קשה להעריך על מה התבססו עובדי רשות השידור כשטענו באוזני נתניהו כי עלות המשך הפעלת הרשות זולה יותר. ניתן רק להניח שהדבר נובע מכך שעלות הפעלת הרשות כשלעצמה ב-2017 צפויה על פי נתוני אגף התקציבים להיות 726 מיליון שקל.

אלא שעל פי חוק התאגיד, לסכום זה יש להוסיף עוד סדרה של עלויות. בראשן, 235 מיליון שקל שאמורים להיות מופנים להפקות חיצוניות לפי חוק התאגיד; 95 מיליון שקל שיופנו לצורך המשך הפעלת הטלוויזיה החינוכית; 25 מיליון שקל שיופנו ל"קרן חידוש ציוד ורזרבה"; ו–18 מיליון שקל לצורך גיוס עובדים חדשים — שיהיה צורך לגייס לפי הנהלת הרשות גם לאחר סיום העסקת העובדים המתוכנן כרגע.



חשוב להדגיש שמלבד סעיפים שהם יחודיים לרשות השידור, ההפרש נובע מכך שרבים מהסעיפים כלולים כיום בתקציב התאגיד - שעלות הפעלתו היא 740 מליון שקל בשנה.

בשורה התחתונה, לפי נתוני אגף התקציבים, מתוך ההפרש הזה של 385 מיליון שקל בשנה, 212 מיליון שקל אמורים להיות מושגים מהתייעלות בשכר. במסמך של האגף בנושא נאמר כי "על מנת לעמוד בפער, על הרשות לבצע צעדי התייעלות דרמטיים, שלאור ניסיוננו לא ניתנים ליישום", זאת לפי האוצר, מכיוון שהמשמעות של התייעלות בהיקף כזה היא פיטורי 430 עובדים והפחתה של 37% בשכר העובדים שיישארו.

האוצר מעריך כי שיקום רשות השידור - שתוצאתו הסופית היא התאגיד — ידרוש רפורמה בת שנתיים בעקבות המשא ומתן לביטול ההסכמים הקיבוציים, ויגרור עלויות תקציביות משמעותיות בהיקף של יותר ממיליארד שקל.
התאגיד רשות השידור

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}