חמוצים מכל הסוגים - מתכון ביתי טבעוני
מלבד העובדה שהירקות המוחמצים בבית טעימים להפליא, יש בהם גם אפשרויות בריאות לתוספת התזונתית שלכם - תהנו
- יעל יאיר פור
- כ"ד אדר התשע"ז
בואו נדבר על היתרונות בהחמצת ירקות, והקשר של ההחמצה לוויטמין B 12.
החמצה היא תהליך שימור מזון, שמטרתו לשמר את מרבית הרכיבים המזינים כדי שניתן יהיה לאוכלו לאורך זמן רב מהרגיל.
את ההתססה עושים חיידקים אנאירוביים, ובעצם התהליך מעודד צמיחה של חיידקים פרוביוטיים שנחשבים ל"חיידקים טובים", שמסייעים לבריאות מערכת העיכול, לחיזוק מערכת החיסון ושיפור ספיגת המזון.
בונוס נוסף וחשוב מאוד, שאם נשתה את מי ההחמצה, שיהפכו לסמיכים יותר ויותר ככל שיעבור הזמן, עקב ריבוי הפרוביוטיקה שבו, נקבל כמות לא מבוטלת של בי-12, וזה יכול להוות פתרון מצוין לטבעונים.
ועכשיו למתכון:
אפשר להחמיץ כמעט כל ירק.
לשטוף היטב ולחתוך את הירק. {אני הכנתי מכרוב, כרובית וגזר, והוספתי ביניהם פלחים של לימון}.
להכניס לצנצנת מעוקרת (יש לשפוך מים רותחים בצנצנת ועל גבי המכסה, לרוקן את המים ולתת לצנצנת להתקרר).
למלא כל כוס מים בכפית מלח ולערבב היטב, עד שהמים מכסים את הירק.
לשפוך מעל הכל 1 כף חומץ ומעל הכל לשפוך שמן זית, שיכסה את הכל.
אני אוהבת להכניס גם פלפל חריף, ולאחת הצנצנות הכנסתי תבלין בהרט לחמוצים.
לסגור היטב. ממליצה לשים ניילון נצמד לפני שסוגרים את המכסה, לאטימה טובה.
לנער ולשים על אדן החלון או במרפסת.
לאחר מספר ימים יהיה שינוי בצבע הירקות, וזה סימן שהם מוכנים.
הכותבת היא יעל יאיר-פור
דיאטנית קלינית B.sc
מומחית בתזונה טבעית ותוספי מזון. בעלת ותק של 25 שנה.
קישורים:
לשאלות ויצירת קשר כנסו לאתר
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות