י"ג חשון התשפ"ה
14.11.2024

רשת קפה ביגה עם מתכון לביבות בטטה

רשת קפה ביגה מעניקה מתכון בריא וטעים שכולם אוהבים המתבסס על הבטטה הידועה כירק אהוב על ילדים, בשל היותו מתקתק ועם זאת מעניק ויטמינים רבים לגוף, במיוחד וטוב לאכילה במיוחד בימים הקרים

צילום: אנטולי מיכאלו
צילום: אנטולי מיכאלו

 


מתכון פשוט וקל להכנה כך שניתן לשתף את הילדים בהכנתו וליצור זמן משפחתי חוויתי.

 

מתכון לביבות בטטה
מרכיבים:(30 יח')

1 קילו בטטה.
30 גרם בצל ירוק קצוץ.
70 גרם צ׳ילי מתוק.
20 גרם סויה.
3 גרם תימין.
10 גרם מלח.
5 גרם פלפל לבן.
200 גרם פנקו.

אופן הכנה:

מכניסים את הבטטות המקולפות לסיר מים רותחים עד שהבטטות הופכות רכות (ניתן לבדוק על ידי הכנסת סכין לתוך הבטטות ברגע שהסכין נכנסה חלק הן מוכנות).
מעבירים את הבטטות דרך מסננת, ובמעיכות קטנות מורידים מן הבטטות את הנוזלים כאשר היא עדיין בתוך המסננת.
מניחים את הבטטות בקערה גדולה ומועכים אותה בעזרת מזלג עד למרקם אחיד. מוסיפים את יתר המרכיבים פרט לקמח תירס ומערבבים היטב מכינים קערה קטנה נוספת עם קמח התירס.
מחממים תנור ל-150 מעלות.
משמנים את הידיים במעט שמן ויוצרים כדורים של 40 גרם מהתערובת, ומצפים כל כדור בקמח תירס. מועכים בעדינות את כדורי הבטטה לכדי לביבה.
מסדרים את כל הלביבות על מגש אפייה ומכניסים לתנור למשך רבע שעה.

המלצת הגשה: שמנת חמוצה או צ׳ילי מתוק.

בתיאבון.




לביבות בטטה רשת קפה ביגה. צילום: אנטולי מיכאלו

מתכונים לביבות בטטה רשת קפה ביגה אוכל מתכון לביבות

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו התפרסמו 2 תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}