עוגיות עבאדי - מתכון מעולה
שני סוגי קמחים ואיזו צורה שתבחרו וגם: מדוע לא כדאי להכפיל כמויות? המתכון המושלם להכנת כעכים/עוגיות עבדאי
- אתי אבוחצירא
- ד' אדר התשע"ז
החומרים:
3/4 1 כוסות קמח לבן.
1 כוס קמח מלא/כוסמין.
1 כפית גדושה מלח גס.
4-5 כפות שומשום.
2 כפות מיץ לימון או חומץ.
1 כוס שמן קנולה.
1 כוס מים רותחים.
ההכנה:
מחממים תנור ל-180 מעלות.
מנפים לקערה את שני סוגי הקמח.
מוסיפים את המלח, השומשום, מיץ הלימון והשמן. יוצקים מעל הכל את המים הרותחים ומערבבים בכף עד לקבלת גוש בצק (זהירות - זה חם!).
כשהבצק מתגבש לשים ביד 2~3 דקות עד לקבלת בצק אחיד וגמיש.
אם הבצק שמנוני או מתפרק אפשר להוסיף בהדרגה עוד קצת קמח, עד לקבלת מרקם נוח. עם זאת, יש לזכור כי הבצק לא צריך להיות יבש.
בוצעים כמות קטנה מהבצק, מגלגלים לנקניק קטן ומחברים את שני הקצוות כך שנוצר כעך.
*אצלי מעדיפים צורת מקלות, יותר נח לאכילה*.
אופים 25-20 דקות, עד שהכעכים זהובים למראה ופריכים.
כמות הקמח שמצוינת במתכון אמורה להספיק, אבל אם הבצק שמנוני מדי אפשר להוסיף מעט קמח וללוש עד שמתקבל בצק נוח לעבודה אך לא יבש.
זמן האפייה נראה קצת ארוך, אבל הכעכים זקוקים לזמן ארוך יחסית כדי להגיע למרקם פריך. חשוב לאפות אותם עד שהם זהובים מאוד בתחתית, אחרת הם מתרככים לאחר הקירור. אם אתם אוהבים אותם קצת רכים אפשר לאפות פחות זמן,
חשוב להקפיד על שימוש במים רותחים.
מומלץ להשתמש במלח גס ולא במלח דק, כי הוא מוסיף קראנץ' נחמד לכעכים והמליחות שלו יותר מודגשת.
אפשר להוסיף לכעכים יחד עם המלח תבלינים שונים, כמו זעתר, רוזמרין, פרג או קצח.
מניסיון, לא להכפיל כמויות. עדיף להכין 2 כמויות בנפרד.
אין לי הסבר למה, בכל פעם שהכפלתי, לא יצא מוצלח.
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות