פנקייק טבעוני - מחליף בקלות ארוחת ערב
כך תכינו ארוחת ערב משודרגת, בריאה, מתוקה, וכל זאת בקלי קלות
- יעל יאיר פור
- ד' אדר התשע"ז
האתגר שלי הוא לקחת מתכון ו"להבריא" אותו.
לצורך הכנת הפנקייק השתמשתי בקמחים בעלי אינדקס גליקמי נמוך { הכוונה היא שהם מתפרקים לאט יותר במערכת העיכול, תורמים לתחושת שובע לאורך זמן רב יותר, ולא גורמים לעלייה ונפילת סוכר מהירה}.
הם גם עשירים בסיבים, שגם הם תורמים לתחושת שובע ומלאות ולמניעת עצירות.
חלב סויה {או כל חלב צמחי אחר, או מיץ תפוזים}.
מעט מאוד סוכר.
פשוט, נכון?
מתכון:
1 כוס קוואקר מלא.
1 כוס קמח כוסמין.
1 שקית אבקת אפיה.
1 כפית תמצית וניל.
קורט מלח.
1/2 1 כוסות חלב סויה.
2כפות סוכר חום.
לערבב.
אני הכנתי על פלאנצ'ה עם מעט שמן. אכלנו את הפנקייק עם ריבה ביתית/סילאן ללא סוכר/מייפל וקוקוס. {במקום כל התוספות הלא בריאות - חמאה, שמנת, קצפת, מייפל תעשייתי וכד'}.
הכותבת היא יעל יאיר-פור
דיאטנית קלינית B/sc.
מומחית בתזונה טביעת ותוספי מזון. בעלת ותק 25 שנים במקצוע.
קישורים:
ליצירת קשר או מענה על שאלות
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות