כ"ד חשון התשפ"ה
25.11.2024

כוננות פורים: אלפי נפצים מסוכנים נתפסו בביתר

כוננות פורים: כ-6,000 פריטים של נפצים ומשחקים מסוכנים נתפסו בחנות ובמחסני יבואן בעיר ביתר עילית ובתוכם נפצים וזיקוקים, סמני לייזר ורימוני עשן. כולם בחזקת צעצועים מסוכנים אסורים ליבוא וממכר

הנפצים שנתפסו. צילום: משרד הכלכלה
הנפצים שנתפסו. צילום: משרד הכלכלה

כוננות פורים: למעלה מ-10,000 צעצועים מסוכנים נתפסו עד כה במסגרת מבצע אכיפה והסברה של משרד הכלכלה והתעשייה. מתחילת המבצע, במתבצע במשותף עם משטרת ישראל, נערכו מעל 350 ביקורות בכל רחבי הארץ. המבצע יימשך עד לאחר חג הפורים.

אתמול (שלישי), נתפסו והוחרמו כ-6,000 פריטים של נפצים ומשחקים מסוכנים בחנות ובמחסני יבואן בעיר ביתר עילית ובתוכם נפצים וזיקוקים, סמני לייזר ורימוני עשן. כולם בחזקת צעצועים מסוכנים אסורים ליבוא וממכר.

בחקירה ראשונית של עובדי החנות ובהם אביו של היבואן עלה כי היבואן עצמו המריא לסין כדי לרכוש סחורות. התיק יועבר ללשכה המשפטית במשרד כלכלה והתעשייה לשם הכנת כתב אישום.

בנוסף, במסגרת פעילות שגרתית בעיר אלעד נמצאו עשרות "רוגטקות". העונש המרבי על עבירה מסוג זה הינו קנס עד 20,000 או שנת מאסר.

הוועדה הבינמשרדית לצעצועים מסוכנים, אגף האכיפה במסחר במשרד הכלכלה והתעשייה ובשיתוף משטרת ישראל, החלו בימים האחרונים, לקראת אירועי חג הפורים, בפעילות הסברה, מניעה ואכיפה של איסור שימוש וסחר בצעצועים מסוכנים.

בשבועות הקרובים ועד לאחר ימי חג הפורים יערכו עשרות פעילויות ברחבי הארץ, גלויות וסמויות, בשווקים ובמקומות מסחר לאיתור והחרמת צעצועים מסוכנים. יודגש כי העונשים המרביים הקבועים בחוק לעבירות בתחום של סחר, יצור ואחזקה של צעצועים מסוכנים עומד על שנת מאסר ו/או קנס של מעל 29 אלף ש"ח אשר בית המשפט רשאי לפסוק.

במבצעי האכיפה שהתקיימו עד כה נתפסו בצפון הארץ מאות יחידות של רובים ואקדחים דמויי לנשק אמיתי, אלפי נפצים וחזיזים הטעונים בחומרי נפץ וכמות לא מבוטלת של כדורים העשויים מחומרי פלסטיק אשר פגיעתם מסוכנת.

חזי זמיר, ראש זרוע האכיפה במשרד הכלכלה והתעשייה, מציין כי נתפסו בין השאר גם "נרות רומיים" המכילים כדוריות שניצתות ומועפות עם הדלקת "הנר". "אני קורא להורים, מורים, רבנים ומדריכי נוער להתגייס למיגור תופעת הסחר והשימוש באותם צעצועים אסורים. כשמם כן הם -צעצועים מסוכנים".

אורי שטיין, יו"ר הוועדה לצעצועים מסוכנים במשרד הכלכלה והתעשייה מציין כי אם בעבר התאפיין הממכר בחנויות, בדוכנים ובשווקים, הרי שבשנים האחרונות, לצד מכירה במקומות אלו, התעצמו המכירות בעיקר לבני נוער היישר מתאי המטען של המכוניות. עוד עולה מהפעילות בשטח, המתבצעת בשיתוף עם משטרת ישראל, כי חומרים מסוכנים מאוכסנים ונמכרים גם מתוך מדירות מגורים, כאשר מצב זה יוצר סיכון לבני הבית המתגוררים בדירות אלו ולשכניהם.

שטיין הוסיף כי מתחילת המבצע, במהלך כ-12 ימי פעילות, נערכו מעל 350 ביקורות בכל הארץ, ונתפסו אלפי פריטים מסוגים שונים.

במקביל, פועלים פקחי מינהל התקינה במשרד הכלכלה בשבועות האחרונים לאיתור ובדיקת תחפושות, שאינן עומדות בתקן הנדרש, זאת לשם שמירה על בטיחות המתחפשים. הפעילות מתבצעת בשווקים ובחנויות וכן לאיתור תחפושות הנמכרות ברשת האינטרנט ומיובאות ביבוא אישי לישראל. התחפושות מועברות למכון התקנים לבדיקת עמידתן בתקן. תחפושת שאינה עומדת בדרישות התקן עלולה לסכן את המשתמש בה, יצרן, יבואן או משווק, אשר מפיץ תחפושות שאינן עומדות בדרישות התקן – צפוי לעונשים הקבועים בחוק.

משרד הכלכלה מזהיר: רוכשים תחפושות ואביזרים לפורים? היזהרו מקניית צעצועים דמויי נשק, הרחיקו מהישג ידם של ילדיכם נפצים, חזיזים וזיקוקים ואל תתפתו לרכוש תחפושות שאין עליהן כתובת יצרן והוראות שימוש.









נפצים צעצועים מסוכנים ביתר עילית

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו התפרסמו 1 תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}