כ"א כסלו התשפ"ה
22.12.2024

בייגלה ירושלמי אפוי

כיצד נכין את הבייגלה המושלם? מתכון קל ונח לעבודה ויש גם טיפים להצלחה

בייגלה ירושלמי אפוי
אודליה

 


החומרים:

קילו קמח מנופה.
4 כפות סוכר.
כף וחצי שמרים יבשים.
2.5 כוסות מים.
כף מלח.
רבע כוס שמן.

לציפוי:

קערת מים פושרים.
קערת שומשום.

אופן ההכנה:

בקערת המיקסר קמח + מחצית מכמות הסוכר.

בקערית נוספת 2 כפות קמח + שמרים + חצי מכמות הסוכר + חצי כוס מים (מהכמות של המתכון) לערבב ולהניח בצד כ- 5 דקות.

לשפוך את בלילת השמרים על הקמח, להוסיף מים וללוש את הבצק. לאחר שהבצק נהיה אחיד, להוסיף את המלח וללוש כדקה נוספת. לאחר מכן להוסיף שמן ולכסות בניילון ומגבת - ולהניח בצד לתפיחה של שעה וחצי עד שעתיים.

לאחר מכן לחלק לכדורים. במרכז כל כדור לפתוח חור, לטבול בקערת המים כ-2 שניות ולהכניס לקערת השומשום.

להניח על נייר האפייה ולתת תפיחה נוספת של 15 עד 20 דקות.

לחמם תנור לחום 180 מעלות. זמן אפיה כ- 20 עד 25 דקות.

לאחר האפייה לכסות במגבת לחה.

טיפים להצלחת המתכון

* צורת הבייגלה יכולה להיות עגולה או אובלית.
*אין לשפוך שמן/מלח/מים רותחים במגע ישיר עם השמרים, אחרת הם מתים.
*אין לטבול את הבצק יותר מכ- 2 שניות במים.
*לא חייב שמשום.
ניתן לפזר זעתר/מלח גס/אחר.
*הכמות שיוצאת מקילו בצק הינה 8 יחידות בייגלה.
*ברכתו המוציא.

 






מתכונים בייגל אמריקאי אוכל בייגלה ירושלמי מתכון לבייגלה אפוי

 

מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}