בייגלה ירושלמי אפוי
כיצד נכין את הבייגלה המושלם? מתכון קל ונח לעבודה ויש גם טיפים להצלחה
- אודליה
- א' אדר התשע"ז
החומרים:
קילו קמח מנופה.
4 כפות סוכר.
כף וחצי שמרים יבשים.
2.5 כוסות מים.
כף מלח.
רבע כוס שמן.
לציפוי:
קערת מים פושרים.
קערת שומשום.
אופן ההכנה:
בקערת המיקסר קמח + מחצית מכמות הסוכר.
בקערית נוספת 2 כפות קמח + שמרים + חצי מכמות הסוכר + חצי כוס מים (מהכמות של המתכון) לערבב ולהניח בצד כ- 5 דקות.
לשפוך את בלילת השמרים על הקמח, להוסיף מים וללוש את הבצק. לאחר שהבצק נהיה אחיד, להוסיף את המלח וללוש כדקה נוספת. לאחר מכן להוסיף שמן ולכסות בניילון ומגבת - ולהניח בצד לתפיחה של שעה וחצי עד שעתיים.
לאחר מכן לחלק לכדורים. במרכז כל כדור לפתוח חור, לטבול בקערת המים כ-2 שניות ולהכניס לקערת השומשום.
להניח על נייר האפייה ולתת תפיחה נוספת של 15 עד 20 דקות.
לחמם תנור לחום 180 מעלות. זמן אפיה כ- 20 עד 25 דקות.
לאחר האפייה לכסות במגבת לחה.
טיפים להצלחת המתכון
* צורת הבייגלה יכולה להיות עגולה או אובלית.
*אין לשפוך שמן/מלח/מים רותחים במגע ישיר עם השמרים, אחרת הם מתים.
*אין לטבול את הבצק יותר מכ- 2 שניות במים.
*לא חייב שמשום.
ניתן לפזר זעתר/מלח גס/אחר.
*הכמות שיוצאת מקילו בצק הינה 8 יחידות בייגלה.
*ברכתו המוציא.
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות