סירות לחם עם קרם פלפלים במלוי בשר טחון עם צנוברים קלויים
מנה יפהפייה ומיוחדת, מלאה בטעמים וצבעים ואפשר לגוון עם קישוטים שונים, מילויים שונים כמובן - כל אחד והטעמים האהובים שלו
סירות לחם:
1 ק''ג קמח.
כף וחצי מלח.
2 כפות שמרים.
רבע כוס סוכר.
3 כוסות מים פושרים.
אופן ההכנה:
לשים את כל החומרים עד לקבלת בצק רך ונעים.
מתפיחים להכפלת הנפח.
מחלקים את הבצק ל7-8 סירות - יוצרים צורת סירה ולאחר שמוכן מוציאים בעזרת סכין את הלבן שבלחם (להשאיר שכבה של ס"מ אחד בתחתית).
מלטפים את הסירות עם קמח מכל הכיוונים (זה מה שאוטם אותו ונותן לו את הקשיחות הרצויה). ומשאירים לתפיחה עד להכפלת הנפח. (אני שמתי על חום של 100 מעלות בתנור למשך רבע שעה).
מניחים בתחתית התנור כלי עם מים. מחממים את התנור ל-250 מעלות.
חורצים שני פסים עם סכין בראש כל סירה ומכניסים לתנור מחומם מראש ל- 250 מעלות רבע שעה.
לאחר כרבע שעה מנמיכים ל-200 מעלות ואופים עוד רבע שעה-20 דקות.
לאחר מכן מוציאים את המים, מנמיכים ל-170 מעלות ואופים 10 דקות נוספות.
קרם פלפלים:
קולים 4 גמבות אדומות (למי שאוהב חריף 2 גמבות אדומות ו-2 פלפל אדום חריף) מקלפים וטוחנים, מחממים רבע כוס שמן זית, מכניסים 5 שיני שום קצוצות משחימים(להיזהר שלא יישרף) לאחר מכן מכניסים את הגמבות והפלפלים כשהם קצוצים או טחונים למחבת, מוסיפים מלח, פלפל ו-2 כפות פפריקה בשמן.
מורחים על הלחם כשהוא חם כמות נדיבה.
בשר:
חצי קילו בשר טחון.
שני בצלים.
צנוברים
מוסקט טחון.
מלח.
פלפל שחור.
מחממים שמן זית, מטגנים בצל להשחמה, מוסיפים בשר, מתבלים בחצי כפית מוסקט טחון, פלפל שחור, מלח. מוסיפים צנוברים.
הרכבת המנה:
אפשר למלא את הסירות או להניח הכל מלמעלה. קרם פלפלים, מעליו את הבשר. אפשר לזלף טחינה ולקשט בצרור פטרוזיליה קצוצה.
בהצלחה!
הוספת תגובה
לכתבה זו התפרסמו 2 תגובות