הכנות לשבת: כך תכינו חלות בריאות
הדיאטנית יעל יאיר פור משתפת אותנו במתכון לחלות בריאות
- יעל יאיר פור
- כ"ו שבט התשע"ז
- 1 תגובות
יעל יאיר פור
האתגר שלי במקצוע הוא תמיד לקחת מתכון "ולהבריא" אותו. היכן הדבר מתבטא בהכנות לשבת?
ניקח לדוגמה קמח כוסמין וקמח שיפון, שיש להם ערך גליקמי נמוך - הכוונה היא, שהם מתפרקים לאט יותר במערכת העיכול, תורמים לתחושת שובע לאורך זמן רב יותר, ולא גורמים לעלייה ונפילת סוכר מהירה. בנוסף, הם עשירים בסיבים, שגם הם תורמים לתחושת שובע ומלאות ולמניעת עצירות.
מתכון לחלות בריאות:
1 ק"ג קמח - אני מערבבת סוגים שונים: כוסמין, שיפון, מלא ולבן.
1/3 כוס סוכר חום + 1 כף דבש/סילאן.
1/2 כוס שמן זית כתית מעולה מכבישה קרה.
1 ביצה.
1 כף מלח.
1 כף תבלין בהרט לאפיה - לא חובה {נותן ריח וטעם נהדרים}.
2 כפות שמרים יבשים {או 50 גרם שמרים טריים}.
כ- 3 כוסות מים {ניתן להוסיף לפי הצורך}.
ללוש במשך 10 דקות עד לקבלת בצק אחיד. להניח להתפחה עד להכפלת הכמות ההתחלתית.
לאפות ב- 200 מעלות עד שמשחים, ולהפוך את החלות לצד שני - עד להשחמה.
יעל יאיר-פור
דיאטנית קלינית B.sc
מומחית בתזונה טבעית ותוספי מזון
קישורים:
לשאלות ויצירת קשר עם יעל, כנסו לאתר
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו התפרסמו 1 תגובות