סירות חצילים ממולאות • מתכון
ברגע שהחצילים האלו יהיו מוכנים הריח בבית יהיה משגע - אתם חייבים לנסות
- דבורי וינברג
- י"ז שבט התשע"ז
מרכיבים
4 חצילים קטנים - בינוניים (לבדוק שהם קלים יחסית לגודל, זה אומר שאין גרעינים. גרעינים פשוט לא טובים לגוף וגם החציל שיש בו גרעינים הוא מר).
300-400 גרם עוף או בשר טחון.
בצל בינוני.
תבלינים שאוהבים.
רסק עגבניות.
הכנת החצילים
שוטפים את החצילים טוב טוב וחוצים באמצע. משמנים תבנית במעט שמן רגיל ואופים 20 דקות כאשר החלק ה"פתוח" של החציל כלפי מטה.
הכנת המילוי
בינתיים מטגנים בצל חתוך לרצועות עד שהוא זהוב, ומוסיפים את הבשר או העוף עד שזה מחליף צבע (לא לבשל יתר על המידה) מוסיפים תבלינים שאוהבים.
כשהחצילים רכים אבל לא מדי! מוציאים את הבשר של החציל בעזרת כף ומזלג, חותכים לחתיכות גסות ומוסיפים לתערובת של הבשר לבישול מהיר.
שימו לב - צריך להשאיר מסגרת של בשר החציל ע"מ שהוא ישמש ככלי קיבול ולא יתפרק. להשאיר גם בתחתית וגם בצדדים.
אפיה וסיום
מניחים את החצילים הממולאים ברווחים קטנים בתבנית ומכינים את הרוטב עגבניות (פשוט תכינו רוטב שאתם אוהבים) שופכים את הרוטב בין החצילים בזהירות שלא יתפרקו ומעט גם על החציל עצמו.
אופים מכוסה בחום בינוני כשעה - עד שזה מוכן ואז עוד רבע שעה ללא כיסוי. הזמנים פה משתנים מתנור לתנור אז פשוט שימו לב מתי זה מוכן. יהיה ריח משגע בכל הבית!
בתיאבון
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות