קציצות בקר ממולאות כרובית
אנחנו רגילים להשתמש בבקר טחון כמילוי - קבלו הפעם טוויסט בעלילה: קציצות בקר ממולאות
- דבורי וינברג
- ט"ז שבט התשע"ז
מרכיבים:
בצל בינוני.
רסק עגבניות או עגבניות מרוסקות.
מים.
300-400 גרם בשר טחון(אפשר גם עוף).
ביצה.
מעט פרורי לחם - לא חובה.
פרחי כרובית קפואה או כרובית טרי.
הכנת הרוטב:
חותכים בצל לרצועות ומאדים את הבצל עד שהוא זהוב, מוסיפים את הרסק עגבניות/ עגבניות מרוסקות, תבלינים (מלח, פלפל, פפריקה) וקצת מים. מביאים לרתיחה ומכבים את האש.
הכנת הכרובית:
בין אם בחרת בכרובית קפואה ובין אם טריה, יש להרתיח כ-5 דקות במים רותחים ולסנן.
כרובית טריה כמובן יש להפריד לפרחים קטנים.
הכנת הקציצות:
בקערה מערבבים בשר טחון, ביצה, מעט פרורי לחם (לא חובה), מלח, פלפל, פפריקה מתוקה וחריפה, תבלין לקציצות או כל תבלין אחר שאוהבים.
לוקחים מעט מהתערובת ומשטחים, מניחים במרכז פרח כרובית קטן וסוגרים לכדור. ככה עם כל התערובת עד שהיא נגמרת.
בישול:
מכניסים בזהירות את הקציצות לרוטב, ומבשלים על אש קטנה שעה + עד שזה מוכן ורך.
אפשר להגיש עם פירה, או אורז.
בתיאבון!
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות