עוגת גבינה אפויה עם שברי שוקולד
פולמוסים רבים כבר נסובו סביב הכנת עוגות הגבינה האפויות: כיצד אופים, כמה זמן, האם מוציאים מהתנור מיד או אחרי שעה? • במתכון הבא תמצאו את הדרך הטובה ביותר לעוגה נהדרת • לכבוד שבת קודש
- נאוה כרמון
- ו' שבט התשע"ז
החומרים:
7 ביצים מופרדות.
כוס סוכר.
1 ק"ג גבינה לבנה 5%.
1 שמנת חמוצה.
2 שקיות סוכר וניל.
3 כפות פודינג וניל.
6 כפות קמח תופח.
ההכנה:
להקציף חלבונים עם כוס סוכר.
לערבב גבינה ושמנת עם חלמונים, פודינג, סוכר וניל.
לנפות קמח על תערובת הגבינות ולערבב שלא יהיו גושים.
לערבב פנימה חלבונים בשלוש פעמים בתנועות קיפול.
כשהתערובת מוכנה לערבב פנימה כוס שוקולד צ׳יפס ולערבב בתנועות קיפול כדי לא לשבור את המרקם.
לשפוך לסיר ג'חנון 22 שציפינו בנייר אפיה משומן.
לדפוק על השיש כדי ליישר את העוגה ולהוציא בועות אוויר אם יש.
לאפות בחום 200 מעלות כ-20 דקות ואז כשעה ורבע בחום 160 מעלות.
לכבות את התנור ולהשאיר שם את העוגה עוד כשעה.
תכניסו כף עץ בדלת כדי שיהיה פתח צר לכניסת אוויר.
לצנן כמה שעות טובות ועדיף לילה.
לחתוך רק כשהעוגה קרה לחלוטין. היא גם מתייצבת ולא רוטטת.
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות