מרק גריסים טבעוני ואורגני - טעים ובריא
אין כמו מרק בחורף ואם כבר מרק, עדיף כמה שיותר משביע ומזין • מרק גריסים נחשב למושלם גם מבחינה בריאותית ודיאטטית • מתכון מעולה למרק טעים טעים
- יעל יאיר פור
- ה' שבט התשע"ז
יעל יאיר פור
בשבוע קר שכזה, מתבקש משהו חם. אז הכנתי מרק גריסי פנינה.
לגריסים יש ערך גליקמי נמוך, כלומר הם מתעכלים לאט, ומעלים את רמת הסוכר בדם באיטיות ולאורך זמן.
בדרך זו הם תורמים לשמירה של רמת סוכר מאוזנת בדם, ותחושת שובע לזמן ממושך.
ב- 100 גרם גריסים לפני בישול יש 8 גרם חלבון, 70 גרם פחמימות, ו- 11.55 גרם סיבים.
כמות די גבוהה של חלבון וסיבים, שתורמים לתחושת שובע, עיכול טוב, וחלבון לתפריט, שחשוב במיוחד לטבעונים.
מתכון:
לאדות בצל קטן בכפית שמן זית.
להוסיף כוס גריסים {יש לשטוף היטב}.
להוסיף 3-5 גזרים.
עלים וגבעולים של סלרי.
עלי פטרוזיליה ועלי סלק.
לתבל במלח, פלפל וכורכום - לפי הטעם.
לבשל עד לריכוך, כ- 3/4 שעה.
לבריאות ובתיאבון.
מרק גריסים
יעל יאיר-פור,
דיאטנית קלינית B.sc - מומחית בתזונה טיבעית ותוספי מזון.
בוגרת הפקולטה לחקלאות ברחובות ו"רידמן" תל-אביב, בעלת ותק של 25 שנות עבודה.
050-5729980
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות